:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CLiqx9ECCMFF0ohLGYXU/26033322c1dadbbcedde49daccb00d.png)
Forrás: canva
Karácsonyi sült pisztráng
Minden karácsonykor megismétlem ezt a receptet évek óta, mert szerintem nincs is jobb, mint egy finom, illatos sült pisztráng a karácsonyi asztalon. A pisztráng olyan könnyen elkészíthető, ízletes és egészséges hús, hogy szinte bűn kihagyni.
Hozzávalók
- 4 darab Pisztráng
- 1 citrom
- friss rozmaring
- ne fukarkodjunk vele
- só-bors
- 1 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
Eljárás
Először tisztítsuk meg a pisztrángot, majd szárítgassuk meg alaposan papírtörlővel. Ha esetleg halboltban vásároltuk és ott tisztították meg nekünk, az sem gond, csak otthon is ellenőrizze át még egyszer, hogy minden rendben van-e a halszálkákkal. Sózzuk, borsozzuk belül és kívül is az ízlésünknek megfelelően. Ezután jöhet a fokhagyma és a citrom. A fokhagymát apróra vágjuk, a citromot pedig vékony szeletekre. Ne feledkezzünk meg a rozmaringról se, amit szintén bele tömöríthetünk a pisztrángba.
Előmelegített sütőben, alufóliára helyezzük a halakat és megcsorgatjuk olíva olajjal, a sütési idő körülbelül 20 perc 180 fokon, de ez a sütőtől is függ. Én személy szerint a közepes hőfokot és a légkeveréses funkciót szoktam használni, így mindig szépen, egyenletesen sül meg a pisztráng.
A sült pisztrángokat friss salátával és citromkarikákkal tálaljuk, és ne feledkezzünk meg a rozmaringról sem, ez adja meg a végleges karácsonyi hangulatot. A tálaláskor ajánlom, hogy mindenki kapjon egy-egy saját halat, így mindenki saját maga boncolhatja ki a halát és beleharaphat a finom húsba.



:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qDsKSKJ5QrgfQkD0awxQ/d7a68ca671411693b33b087106e453.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k2WhAJz6uRtpc1cu0jRF/e3086996edcb02bade7aac8a7ae0ae.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Tl728_8UBeviUydqdjwb/0c75cfc2b3a8a959e5c71de5784303.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ifsoi3hUXMDeY_ycbt7m/2f3cc2a2880687a7a0ecfd0befb32c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9-aRAFRXr9y75Y0uJFDx/d4b79ce8271469cbc5078c13069c7d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/j-xnqy3ofeOcl05Q2u92/a0524493ec1b1ac7e410fb2412a09c.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HtKmR6rhmTnqxmCEngot/95ea536dd362f34a71e9ceb5860563.png)












