HIRDETŐ

Forrás: bhfack2 from Getty Images

Kenyér dagasztás nélkül

Egy egyszerű, gyúrás nélküli kenyérrecept, amely minimális munkát igényel, és az eredmény mindig lenyűgöző - gyönyörűen habos kenyér ropogós héjjal és gazdag ízzel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 360 g sima liszt Hozzáadott
  • 10 g Sók Hozzáadott
  • 1 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 350 ml Langyos víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

360 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót és az élesztőt. A házi kenyérsütéssel kapcsolatos hosszú tapasztalatom szerint nagyon fontos, hogy a száraz hozzávalókat megfelelően keverjük össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon a tésztában.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, és keverjük össze egy kanállal, amíg az összes hozzávaló összeáll, és ragacsos tésztát alkot.

3. Lépés

Fedjük le a tálat fóliával, és hagyjuk meleg helyen legalább 12-18 órán át kelni.

4. Lépés

4) Amikor a tészta szépen megkelt, tegyük át egy lisztezett sodrófára, és lapítsuk kerek cipóvá. A tészta elég puha, és nem igényel további dagasztást.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és süssük 35-40 percig, amíg a kenyér szépen meg nem világosodik, és a felületén szép ropogós kéreg nem képződik. Ez a lépés a legfontosabb, és személyes tippem, hogy a sütés utolsó 10 percében 5 percenként ellenőrizzük a kenyeret, nehogy megégjen.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

122 receptek

Húsételek

1141 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek