Forrás: Youtube
Kinder maxi-king torta
Mindenki nagy kedvence a Kindernek ez a finomsága, így aztán miért ne süssünk belőle egy jó nagy tortát, hogy többet is tudjunk enni.
Hozzávalók
Piskótához
- 4 ks tojás
- 300 g kristálycukor
- 100 g fehér csokoládé
- 250 g vaj
- 180 g liszt
- 6 g szódabikarbóna
- 80 g darált török mogyoró
Karamellhez
- 130 g kristálycukor
- 50 g habtejszín
- 25 g vaj
Tejszínkrémhez
- 5 dl habtejszín
- 2 Csomag habfixáló
- 100 g porcukor
Díszítéshez
- 2 ks kinder maxi king
- darált földi mogyoró
- 100 g étcsokoládé
Eljárás
Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra. 2 db 18-cm-es kapcsos tortaformákat sütőpapírral kibéleljük.
A lisztet, a sütőport és darált török mogyorót összekeverjük egy tálban. A vajat és a fehércsokit felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk és hozzáadjuk a vajas keveréket, majd kanalanként a lisztes keveréket is. A tortaformákba öntjük 2:1 arányban és 20 percig sütjük. Ha megsült akkor félbevágjuk azt a piskótát amelyikbe több tésztát öntöttünk.
A karamellhez a kristálycukrot egy közepes serpenyőben alacsony lángon melegíteni kezdjük. Ha barnulni/olvadni kezd a cukor picit mozgassuk az edényt, hogy egyenletesen karamelizálódjon. Amint sötét borostyán színű lesz, hozzáadjuk a forró tejszínt, aztán a vajat. Ha kihűlt habzsákba tesszük.
A tejszínt habfixálóval és porcukorral kemény habbá verjük.
A torta első rétegét megkenjük tejszínnel és a karamellt rácsurgatjuk, megszórjuk darált mogyoróval. Ezután rátesszük a következő piskótát és megismételjük a folyamatot, majd a következő rétegnél is. A maradék tejszínnel bevonjuk a torta szélét és tetejét.
Tegyük a hűtőbe min. 1 órára. Olvasszuk meg a csokoládét és csurgassuk a tortára. Ha kedvünk van díszíthetjük még mogyoróval, vagy kinder maxi-kinggel is, ahogy kedvünk tartja.