:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OluYamzctHugNknaStoQ/3ed96078cf43dcd6a49ef26df9b028.jpeg)
Forrás: Pixabay
Klasszikus magyaros Tárkonyos csirkeragu fogás
A tárkonyos csirkeragu az a klasszikus magyaros fogás, amelyben minden benne van, ami a konyhánkat utánozhatatlanná teszi: a gyönyörű zsíron pirított hús, a vajban lepirított hagyma, a frissen őrölt bors és a könnyű habarás. A hús ételből pedig a frissítő, üde tárkony adja az utánozhatatlan ízt.
Hozzávalók
- 800 g csirkemell
- 2 ks közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 2 tk tárkony (szárított)
- 2 ks babérlevél
- 2 dl fehérbor
- 1 dl Tejszín
- 100 ml víz
- só
- liszt a habaráshoz
Eljárás
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, a hagymákat és a fokhagymát pedig apróra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a hagymákat, és pirítsuk meg őket.
Amikor a hagymák megpirultak, adjuk hozzá a csirkét, a sót, a borsot és a tárkonyt. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk a húst, míg teljesen meg nem színeződik.
Ekkor adjuk hozzá a bort, a babérlevelet és annyi vizet, hogy ellepje a húst. A csirkeragut lassan, alacsony hőmérsékleten puhára főzzük.
Amikor a hús már majdnem kész, vegyünk ki belőle egy merőkanálnyit, és keverjük össze a liszttel, majd adjuk vissza a raguhoz. Ezáltal sűrűbb, krémesebb lesz az étel.
Húzzuk le a tűzről, és keverjük hozzá a tejszínt.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HtKmR6rhmTnqxmCEngot/95ea536dd362f34a71e9ceb5860563.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HNSm1KAK-BwT-0MXFst3/5d308a3863563cb2cc38756353d4a7.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-JGTH06gRratk6YrJD8B/1731a3877ce234cae76ec53c59851f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ZdRT9l2w0ndA2FAkSR9-/124f8b5d2fc2ec043b4f95ae82a1e2.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CYbhvQsBlveF2kq-fXMo/cb7f83679b720f1e1449ae007e4446.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/hHv2fBnNGcl80y7CeutS/1ea81fd3051676a4570be1514c270b.jpeg)












