HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: cegoh

Klasszikus Rakott kelkáposzta

A rakott kelkáposzta egy kedves klasszikus az otthonunkban, több generációt keresztül. A nagymamám tanított meg a legfinomabb verziót elkészíteni, ami mindig kegyetlenül felszolgálásra kerül az ünnepi ebédeken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy fej savanyított káposzta Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 200 g Rizs Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g szalonna Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • só, bors paprika izlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először tegyük a rizst főni sós vízben, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. Közepesen puhára főzzük, mert a sütőben még tovább fog puhulni.

2. Lépés

Egy serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott szalonnát, majd adja hozzá a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Ampszánál kezdjük el pirítani a darált húst is.

3. Lépés

Tegyük a maradék káposztát a tűzre, főzzük kb. 10 percig, még ha már kissé meg is puhult.

4. Lépés

Egy tálban keverjük össze a rizst és a húst, adjunk hozzá két tojást, sót, borsot és paprikát, és az egészet jól keverjük össze.

5. Lépés

Egy tűzálló tálba tegyük bele a káposztát, majd a húsos rizst, és ismételjük meg a rétegzést, végül pedig tegyük rá a még néhány szelet szalonnát.

6. Lépés

Prézhez a sütőt 180 °C-ra, és süssük a rakott kelkáposztát kb. 45 percig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új