HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus vadas marha

A vadas marha nem éppen a legmegúszósabb ételek egyike, viszont minden belefektetett időt és energiát megér ez a finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1.3 kg marhanyak Hozzáadott
  • 80 g kacsazsír Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Szál fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 220 g zellergumó Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 30 g barna cukor Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 1 csokor Kakukkfű Hozzáadott
  • 4 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 mk borókabogyó Hozzáadott
  • 1 mk egész fekete bors Hozzáadott
  • 12 ks citrom Hozzáadott
  • 1 ek Mustár Hozzáadott
  • 1 ek kapribogyó Hozzáadott
  • 175 g tejföl Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Első lépésként a húst lehártyázzuk és sózzuk.

2. Lépés

A kacsazsír felét felolvasztjuk egy lábasban, és közepesen erős hőfokon, oldalanként kb. 3 perc alatt körbepirítjuk rajta a húst, majd kivesszük és félretesszük.

3. Lépés

A maradék zsírt is felolvasztjuk, majd a nagyobb, kb. 5 centis darabokra vágott sárga- és fehérrépát, a cikkekre vágott vöröshagymát, a szintén nagyobb darabokra vágott zellert és fokhagymát is körbepirítjuk rajta.

4. Lépés

Amikor elkezdenek pirulni a zöldségek, hozzáadjuk a barna cukrot és felöntjük a borral.

5. Lépés

Amikor a bor elforrta magát, beletesszük a lábasba az előpirított húst, a kakukkfüvet, a babérlevelet, és egy teatojásban a borókabogyót, a fekete borsot és a citrom vékonyan leszedett héját is.

6. Lépés

Felöntjük kb. 2 liter vízzel, lefedjük és közepes hőfokon 3-3,5 órán keresztül főzzük. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1150 receptek

Mascarpone

125 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1915 receptek

Szószok

267 receptek

Desszert

1810 receptek

Tészta

334 receptek

Túró

225 receptek