HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Könnyű káposztasaláta

Ez a ropogós és frissítő káposztasaláta tökéletes köret minden étkezéshez. Könnyen elkészíthető, egészséges, és bármilyen húsos fogás remek kiegészítője lehet, de vegetáriánus fogásokhoz is tökéletes alapul szolgálhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 14 Fej káposzta Hozzáadott
  • 14 Fej lilakáposzta Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 kk köménymag Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 1 ek ecet Hozzáadott
  • 112 dl víz Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Először a káposzta külső leveleit távolítsuk el, és vékonyan szeleteljük fel vagy reszeljük le. Ezután egy kis lyukú reszelő segítségével lereszeljük a sárgarépát vagy szeleteljük fel vékonyan. A felszeletelt/reszelt zöldségeket egy tálban összekeverjük.

2. Lépés

Az öntethez a köménymagot forró serpenyőben 1-2 percig pirítjuk.

3. Lépés

Egy külön tálban keverjük össze az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd hozzáadjuk a pirított köménymagot.

4. Lépés

Az öntetet a zöldségekre öntjük, alaposan összekeverjük és tálalásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek