HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Krémes francia hagymás csirke ragu

A zamatos csirkemell, a karamellizált hagyma és a krémes, ízletes mártás ínycsiklandó kombinációja miatt a családom mindig visszajön, hogy még több ilyen receptet készítsen!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Csont nélküli, bőr nélküli csirkemell Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • Bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 Közepes hagyma, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 csésze marhahúsleves Hozzáadott
  • 1 csésze Tejszín Hozzáadott
  • 1 teáskanál Friss kakukkfűlevél Hozzáadott
  • 1 csésze Reszelt Gruyere sajt Hozzáadott
  • Apróra vágott petrezselyem, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy előmelegíti a sütőt 200 °C-ra (400 °F). Amíg a sütő felmelegszik, fűszerezze a csirkemelleket sóval és borssal - amit erősen ajánlok, hogy a csirkének extra ízt adjon.

2. Lépés

Egy öntöttvas serpenyőben vagy sütőedényben közepes lángon hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a csirkét, és süssük mindkét oldalát kb. 5-6 percig, vagy amíg egyenletesen megbarnul. Úgy tapasztaltam, hogy a csirke ízének és szaftosságának kulcsa, hogy mindkét oldal egyenletesen barnuljon meg. Vegye ki a csirkét, és tegye félre.

3. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben adjuk hozzá a felszeletelt hagymát. Közepes lángon hagyjuk főni 10-15 percig, vagy amíg karamellizálódik és megpuhul. Ezt a folyamatot nem szabad siettetni; a hagyma megfelelő karamellizálása kihozza természetes édességét, ami lényeges eleme ennek a dekadens ételnek.

4. Lépés

Ezután keverjük bele a fokhagymát, és főzzük még egy percig. Adjuk hozzá a marhahúslevest, ügyelve arra, hogy minden darabot kikaparjunk a serpenyőből. Ezek a darabkák adják az étel erőteljes ízét. Forraljuk fel egy kis lángon. Adja hozzá a tejszínt és a kakukkfüvet, és főzze tovább, amíg a mártás besűrűsödik. Most sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

5. Lépés

Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és szórja meg a tetejét gruyere sajttal. Tegyük a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süssük 15 percig, vagy amíg a sajt buborékos nem lesz, és a csirke át nem sül. Egy hasznos tipp: mindig ellenőrizze a csirke átsült állapotát húshőmérővel - ha a belső hőmérséklete 74 °C (165 °F), a csirke tökéletesen átsült.

6. Lépés

Végül díszítse fel frissen vágott petrezselyemmel, és máris tálalható a krémes francia hagymás csirke.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek