:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/TQ91S4rqrIGMNAVrAh8-/280b52859fcd42d28c891686912aba.png)
Laktató Rántott patiszon ropogósan
Ízletes és laktató, a rántott patiszon remek alternatívája a hagyományos rántott húsoknak. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, így akár vendégvárónak is kiváló. A ropogós panír és a puha, édes belső harmóniája mindenkinek örömet okoz.
Hozzávalók
- 2 nagy patiszon
- 4 tojás
- 15 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 11⁄2 dl olaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Mossuk meg a patiszonokat, és szeleteljük fel őket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg sóval, és hagyjuk állni 15 percig.
A tojásokat verjük fel egy mély tányérba. Egy másikba tegyük a lisztet, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
Panírozzuk be a patiszon szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol jól tapadjanak a hozzávalók a zöldséghez.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és süssük ki a patiszon szeleteket mindkét oldalon, amíg aranybarnák nem lesznek. Papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat.
Tálaljuk melegen, friss salátával és joghurttal.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qwa6dF-eqO2CdJOjp74p/4e9e1e3c7dede4cd482737e9031ea3.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/_Yc9-q8i2NdqXFCk_Ms9/2f14d6766c35bcac836ff7027fa373.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/eYDtWQY8KYkTD8bymUmc/da138b477f40294833fb3bfc5fe0fd.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/I8O4rpUSH3G7T_92YGM3/c5d208813ebb878b2bb902c749fc84.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)












