HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legfinomabb bodzaszörp minden évszakra

Isteni finom frissítő a meleg napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 40 ks bodzavirág Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 50 g citromsav Hozzáadott
  • 1 kk nátrium benzoát Hozzáadott
  • 3 Szál menta Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A bodzavirágok felesleges szárrészét levágjuk, majd a virágokat fél percre beáztatjuk egy nagy tál vízbe. Ezzel megszabadulhatunk a virágszemek közt megbúvó apró bogarak nagy részétől. Viszont semmiképp nem szabad sokkal tovább benne hagyni a vízben, nehogy kiázzon az íze is! Picit lecsepegtetjük és egy szűrőbe félretesszük.

2. Lépés

A vizet egy nagy lábosban feltesszük forrni. Épp mielőtt elkezdene bugyogni, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot. Pár percig kavargatjuk, hogy teljesen feloldódjanak a cukorszemek. A cukorszirupot ezután félretesszük hűlni. Amikor már kézmeleg, hozzákeverjük a citromsavat és - amennyiben elállós szörpöt szeretnénk - egy kis kávéskanálnyi nátrium-benzoátot. Ha akkora mennyiséget csinálunk, amit hamar elfogyasztunk, akkor készíthetjük tartósítószer nélkül is.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a bodzavirágot, majd a mentát és a felkarikázott citromokat is. A citromok héját előtte érdemes lehámozni és úgy hozzáadni - így még több aroma oldódik ki belőle.

4. Lépés

Az egészet alaposan elkeverjük, majd konyharuhával lefedjük. 3-4 napot áztatjuk, napi egyszer megkeverve. A harmadik nap leteltével mindenképpen kóstoljuk meg, hogy jó-e már.

5. Lépés

A kész szörpöt szűrő + gézlap kombinációján átszűrjük, majd kifőzött üvegekbe töltjük. Ha tartósítószerrel készítettük, úgy jól lezárva, hűvös helyen tartva hónapokig is eltartható. Ha nem tettünk bele, úgy fogyasszuk el egy-két héten belül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új