HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legfinomabb bodzaszörp minden évszakra

Isteni finom frissítő a meleg napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 40 ks bodzavirág Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 50 g citromsav Hozzáadott
  • 1 kk nátrium benzoát Hozzáadott
  • 3 Szál menta Hozzáadott
  • 2 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A bodzavirágok felesleges szárrészét levágjuk, majd a virágokat fél percre beáztatjuk egy nagy tál vízbe. Ezzel megszabadulhatunk a virágszemek közt megbúvó apró bogarak nagy részétől. Viszont semmiképp nem szabad sokkal tovább benne hagyni a vízben, nehogy kiázzon az íze is! Picit lecsepegtetjük és egy szűrőbe félretesszük.

2. Lépés

A vizet egy nagy lábosban feltesszük forrni. Épp mielőtt elkezdene bugyogni, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot. Pár percig kavargatjuk, hogy teljesen feloldódjanak a cukorszemek. A cukorszirupot ezután félretesszük hűlni. Amikor már kézmeleg, hozzákeverjük a citromsavat és - amennyiben elállós szörpöt szeretnénk - egy kis kávéskanálnyi nátrium-benzoátot. Ha akkora mennyiséget csinálunk, amit hamar elfogyasztunk, akkor készíthetjük tartósítószer nélkül is.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a bodzavirágot, majd a mentát és a felkarikázott citromokat is. A citromok héját előtte érdemes lehámozni és úgy hozzáadni - így még több aroma oldódik ki belőle.

4. Lépés

Az egészet alaposan elkeverjük, majd konyharuhával lefedjük. 3-4 napot áztatjuk, napi egyszer megkeverve. A harmadik nap leteltével mindenképpen kóstoljuk meg, hogy jó-e már.

5. Lépés

A kész szörpöt szűrő + gézlap kombinációján átszűrjük, majd kifőzött üvegekbe töltjük. Ha tartósítószerrel készítettük, úgy jól lezárva, hűvös helyen tartva hónapokig is eltartható. Ha nem tettünk bele, úgy fogyasszuk el egy-két héten belül.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek