HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Legfinomabb csevapcsicsa

Elhoztam a híres csevapcsicsát, amit nyaralásokon Horvátországban kóstolhattatok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 25 dkg darált sertéshús Hozzáadott
  • 25 dkg darált marhahús Hozzáadott
  • 25 dkg darált bárányhús Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 12 dl szóda Hozzáadott
  • a olaj sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Mielőtt nekiálltok, számoljatok azzal, hogy egy éjszakát kell pihentetni hűtőben a húst.

2. Lépés

A háromféle húst a zúzott fokhagymával, a szódabikarbónával, a sóval, a borssal, és a jéghideg vízzel alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben érleljük 1 éjszakán át.

3. Lépés

Másnap kivesszük a hűtőből a tűlat és kis gombócokat veszünk ki belőle, ezekből a gombócokból hengereket, 2 ujjnyi vastag mini kolbászkákat gyúrunk, (ha vízbe mártjuk a kezünket, könnyebben tudunk formázni).

4. Lépés

A formázott csevapcsicsákat egy serpenyőben olajon, ha autentikusak akarunk lenni, akkor faszenes grillen 6-8 perc alatt készre sütjük. Házi ajvár passzol mellé, azzal és sült krumplival vagy pitával tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új