HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sandid

Legfinomabb krumplis pogácsa

Az illat, amint kisül a sütőben, valamint a ropogós külső és a puha belső kifinomult összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan. Többször is elkészítettem már, és minden alkalommal óriási sikert aratott. Biztos vagyok benne, hogy nektek is nagyon fog ízleni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 15 g zsír Hozzáadott
  • sütéshez zsír vagy olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A krumplit megfőzzük, majd még forrón áttörjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet, a zsírt, a sót és a tojásokat. Tipikus hiba, hogy túl sok lisztet használunk, ezzel pedig azt érjük el, hogy kemény lesz a tészta. Kezdetben csak annyi liszttel dolgozzunk, amennyi éppen hogy összetartja a tésztát.

3. Lépés

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos vízben, majd adjuk a tésztához.

4. Lépés

Jól dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd takarjuk le és hagyjuk a tésztát kelni 1 órát.

5. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval formára szaggatjuk, és egy zsírral kikent tepsibe helyezzük.

6. Lépés

Sütés előtt kenjük le a pogácsákat tojással, hogy szép színe legyen. Ennél azonban érdemes vigyázni, hogy a tojás ne folyjon a pogácsákra, mert könnyen odakap az aljuk.

7. Lépés

Előmelegített sütőben 190°C-on kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Pogácsa élesztő nélkül

Ez a pogácsa kellően omlós és finom lesz élesztő nélkül is. Az évek során számos alkalommal elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. Kiváló választás vendégvárónak, uzsonnára vagy csak egy egyszerű, otthon töltött napra.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Müzli keksz reggelire gyerekeknek

Imádom ezt a müzlis keksz receptet. Finomak, egészségesek és olyan könnyen elkészíthetők, hogy még a gyerekeim is szívesen készítik őket. Tökéletes reggelire, két étkezés közötti nassolnivalónak vagy délutáni édességnek. Valójában már többször elkészítettem ezt a receptet, és nagyon örülök, hogy most megoszthatom veletek!

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Egészséges kekszek fogyni gluténmentes

Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.

Sós leveles tészta karácsonyfa

Ezt a leveles tészta karácsonyfa receptet minden évben elkészítem karácsonykor. Örömteli módja a dekoráció és az ételek kombinálásának, és garantáltan ellopja a showt. A sós croissant íze a fűszerekkel és a ropogós leveles tésztával kombinálva ellenállhatatlanná teszi. Higgye el, ha egyszer megkóstolja, újra és újra el akarja majd készíteni.

Egyszerű recept diós kenyér

Ez a kiadós diós kenyér egy családi klasszikus a konyhámban, amelyet évek óta készítek. A kenyér kellemesen fűszeres, kívül ropogós, belül puha. Remekül ízlik sajttal és lekvárral vagy egyszerűen vajjal. A dió kellemes textúrát és különleges ízt ad a kenyérnek. Próbálja ki, a családja imádni fogja a diós kenyeret !

Hasonló receptek

Pogácsa élesztő nélkül

Ez a pogácsa kellően omlós és finom lesz élesztő nélkül is. Az évek során számos alkalommal elkészítettem ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt. Kiváló választás vendégvárónak, uzsonnára vagy csak egy egyszerű, otthon töltött napra.

Süss vegán almás kenyeret

Szenvedélyes pékként és igazi almaimádóként az almás kenyér már régóta a konyhai sütési kísérleteim egyik alapköve. Úgy találom, hogy édes reggeliként éppúgy jól működik, mint kávés süteményként vagy téli teasüteményként. Illatos, fahéjas almaillatával nemcsak az érzékeket élénkíti, hanem otthonosságot is áraszt az egész házban.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Müzli keksz reggelire gyerekeknek

Imádom ezt a müzlis keksz receptet. Finomak, egészségesek és olyan könnyen elkészíthetők, hogy még a gyerekeim is szívesen készítik őket. Tökéletes reggelire, két étkezés közötti nassolnivalónak vagy délutáni édességnek. Valójában már többször elkészítettem ezt a receptet, és nagyon örülök, hogy most megoszthatom veletek!

Ensaimada de Mallorca

Az Ensaimada de Mallorca egy klasszikus mallorcai desszert, amelyet különösen megszerettem egy szigetországi nyaralásom során. Az élesztős tésztából készült lapos kenyér rendkívül könnyű, tökéletesen édes, és frissen a sütőből tálalva egyenesen mennyei. Pontosan az, amivel a havas téli reggeleken hazavihetünk egy kis darabka nyári hangulatot.

Egészséges kekszek fogyni gluténmentes

Ezek a kekszek az abszolút kedvenceim, ha egészséges nassolnivalókról van szó. Nemcsak szuper finomak, de alacsony kalóriatartalmúak, vegánok és gluténmentesek is. Ezt a receptet néhány évvel ezelőtt fedeztem fel, amikor egészséges alternatívákat kerestem a szokásos nassolnivalóimhoz - azóta is sütöm őket. Tökéletesek elvitelre vagy étkezések közötti nassolnivalóként.

Sós leveles tészta karácsonyfa

Ezt a leveles tészta karácsonyfa receptet minden évben elkészítem karácsonykor. Örömteli módja a dekoráció és az ételek kombinálásának, és garantáltan ellopja a showt. A sós croissant íze a fűszerekkel és a ropogós leveles tésztával kombinálva ellenállhatatlanná teszi. Higgye el, ha egyszer megkóstolja, újra és újra el akarja majd készíteni.

Egyszerű recept diós kenyér

Ez a kiadós diós kenyér egy családi klasszikus a konyhámban, amelyet évek óta készítek. A kenyér kellemesen fűszeres, kívül ropogós, belül puha. Remekül ízlik sajttal és lekvárral vagy egyszerűen vajjal. A dió kellemes textúrát és különleges ízt ad a kenyérnek. Próbálja ki, a családja imádni fogja a diós kenyeret !

Reels

Új