Forrás: Pixabay
Magyaros halászlé egyszerűen
Akár nyáron készül a bográcsban, akár télen a konyhában, a halászlé mindenhogy jól esik. Ezzel az egyszerű recepttel pedig pofonegyszerű lesz elkészíteni.
Hozzávalók
- 2 kg ponty
- 1 kg harcsa
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 ks nagyobb vöröshagyma
- 1 ks nagy paprika
- 1 ks nagy paradicsom
- só ízlés szerint
- 2 kk csípős fűszerpaprika
- 8 ks halászlékocka
- 4 l víz
Eljárás
A halat megtisztítjuk és filézzük, majd felkockázzuk a húst. A megtisztított fejet és farkat húsosan hagyjuk.
Ezután felkockázzuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Egy lábasban a hagymát olajon áttetszővé pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomkockákat és az opcionális csípős paprikát, és néhány percig tovább pároljuk.
Adjuk hozzá a hal fejét és farkát, és annyi folyadékot, hogy ellepje. Hozzáadjuk a hallékockákat, és közepes lángon 40-45 percig puhára főzzük.
A megfőtt haldarabokról leszedett húst pürésítjük a zöldségekkel és a főzőlével, majd adunk hozzá még vizet, hogy 3 liter koncentrátumot kapjunk.
Az így kapott alaplevet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a filézett halat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Körülbelül 30 percig főzzük, amíg a hal megpuhul.