HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Magyaros halászlé egyszerűen

Akár nyáron készül a bográcsban, akár télen a konyhában, a halászlé mindenhogy jól esik. Ezzel az egyszerű recepttel pedig pofonegyszerű lesz elkészíteni.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg ponty Hozzáadott
  • 1 kg harcsa Hozzáadott
  • 3 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 2 ks nagyobb vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks nagy paprika Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kk csípős fűszerpaprika Hozzáadott
  • 8 ks halászlékocka Hozzáadott
  • 4 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A halat megtisztítjuk és filézzük, majd felkockázzuk a húst. A megtisztított fejet és farkat húsosan hagyjuk.

2. Lépés

Ezután felkockázzuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.

3. Lépés

Egy lábasban a hagymát olajon áttetszővé pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomkockákat és az opcionális csípős paprikát, és néhány percig tovább pároljuk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a hal fejét és farkát, és annyi folyadékot, hogy ellepje. Hozzáadjuk a hallékockákat, és közepes lángon 40-45 percig puhára főzzük.

5. Lépés

A megfőtt haldarabokról leszedett húst pürésítjük a zöldségekkel és a főzőlével, majd adunk hozzá még vizet, hogy 3 liter koncentrátumot kapjunk.

6. Lépés

Az így kapott alaplevet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a filézett halat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Körülbelül 30 percig főzzük, amíg a hal megpuhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új