HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Magyaros halászlé egyszerűen

Akár nyáron készül a bográcsban, akár télen a konyhában, a halászlé mindenhogy jól esik. Ezzel az egyszerű recepttel pedig pofonegyszerű lesz elkészíteni.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg ponty Hozzáadott
  • 1 kg harcsa Hozzáadott
  • 3 ek napraforgó olaj Hozzáadott
  • 2 ks nagyobb vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks nagy paprika Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kk csípős fűszerpaprika Hozzáadott
  • 8 ks halászlékocka Hozzáadott
  • 4 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A halat megtisztítjuk és filézzük, majd felkockázzuk a húst. A megtisztított fejet és farkat húsosan hagyjuk.

2. Lépés

Ezután felkockázzuk a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.

3. Lépés

Egy lábasban a hagymát olajon áttetszővé pároljuk, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomkockákat és az opcionális csípős paprikát, és néhány percig tovább pároljuk.

4. Lépés

Adjuk hozzá a hal fejét és farkát, és annyi folyadékot, hogy ellepje. Hozzáadjuk a hallékockákat, és közepes lángon 40-45 percig puhára főzzük.

5. Lépés

A megfőtt haldarabokról leszedett húst pürésítjük a zöldségekkel és a főzőlével, majd adunk hozzá még vizet, hogy 3 liter koncentrátumot kapjunk.

6. Lépés

Az így kapott alaplevet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a filézett halat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Körülbelül 30 percig főzzük, amíg a hal megpuhul.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek