HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Majonézes krumplisaláta

Nem telhet el ünnep lilahagymás majonézes krumplisaláta nélkül. Az ünnepek alatt az asztalon van a helye.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Burgonyához

  • 60 dkg burgonya Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 tk Hozzáadott
  • 2 ek ecet Hozzáadott

Öntethez

  • 212 dl tejföl Hozzáadott
  • 3 ek majonéz Hozzáadott
  • 1 tk citromlé Hozzáadott
  • 1 tk cukor Hozzáadott
  • 1 kk Mustár Hozzáadott
  • 1 kés étel fehérbors Hozzáadott
  • 12 kk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Sós vízbenfeltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe). Közben a vöröshagymát felkarikázzuk.

2. Lépés

1 litervizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk. A hagymát ebbe lébe tesszük , amíg üveges nem lesz.

3. Lépés

A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.

4. Lépés

Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót. A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák