HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Majonézes krumplisaláta
Nem telhet el ünnep lilahagymás majonézes krumplisaláta nélkül. Az ünnepek alatt az asztalon van a helye.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
Burgonyához
- 60 dkg burgonya
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 tk só
- 2 ek ecet
Öntethez
- 21⁄2 dl tejföl
- 3 ek majonéz
- 1 tk citromlé
- 1 tk cukor
- 1 kk Mustár
- 1 kés étel fehérbors
- 1⁄2 kk só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Sós vízbenfeltesszük főni héjastól a krumplit (2 tk sót teszünk a vízébe). Közben a vöröshagymát felkarikázzuk.
2. Lépés
1 litervizet 1 teáskanálnyi sóval és az ecettel felforralunk. A hagymát ebbe lébe tesszük , amíg üveges nem lesz.
3. Lépés
A megfőtt krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk. Az ecetes lével leöntjük még melegen és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megvárjuk míg kihűl.
4. Lépés
Amíg a krumpli hűl, elkészítjük az öntetet: a tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, cukrot, citromlevet, borsot és a sót. A kihűlt krumplit az öntettel lazán összekeverjük.