:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/gNvS0Y88O0Y8IKqDEd7g/4e54629045445f76f89f00b30dc4c1.jpeg)
Forrás: Youtube
Málnával töltött klasszikus túrótorta
Pofon egyszerű nyári finomság
Hozzávalók
Málnaszószhoz
- 5 ek kristálycukor
- 1 dl vörösbor
- 400 g fagyasztott málna
- 125 g friss málna
Túrótortához
- 750 g túró áttörve
- 150 g natúr krémsajt
- 300 g kristálycukor
- 1 csipet só
- a liszt tésztába
- 1 ks reszelt héja
- 1 ks vaníliarúd kikapart belseje
- 500 g habtejszín
- 6 ks tojás
- 125 g friss málna
Eljárás
A cukrot megkaramellizáljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá. Lassan forraljuk, míg a karamell elolvad, majd hozzáadjuk a fagyasztott málnát. Néhány percig forraljuk, sűrítjük, végül forrón átpasszírozzuk. Amíg forró, friss málnát is adunk hozzá, de tovább már nem forraljuk, ne legyen főttes íze az egész málnaszemeknek.
A tortához a túrót és a krémsajtot krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, sót, 1–2 evőkanál lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és az egész tojásokat. Egy magas falú serpenyőt, esetleg tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a széle nyugodtan lehet gyűrött. A tojásos túrómasszát beletöltjük, majd gazdagon megszórjuk lisztbe hempergetett málnaszemekkel.
Előmelegített, 210 °C-os sütőben sütjük 40 percet, míg a massza remegősen megszilárdul, a teteje pedig karamellás, sötétbarna lesz. Ne ijedjünk meg, ilyenkor a tészta forrón még nem teljesen szilárd, ez normális. Hagyjuk langyosra hűlni, addigra a torta is kellően megdermed, hogy szeletelni tudjuk. A málnaszósszal tálaljuk.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/I8O4rpUSH3G7T_92YGM3/c5d208813ebb878b2bb902c749fc84.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rPnnMKuDk4jEISMuKuUs/0549ebc92ae8014b494b0b8d7d1641.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/ZdRT9l2w0ndA2FAkSR9-/124f8b5d2fc2ec043b4f95ae82a1e2.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/DWwD49G8An32ylq0GbPt/27f1071280b0b5dc967b8b1cf75d9f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/vam6Gbxpr9tc6W-XK2QP/4fb04210f2ee4e8f159d321519ed19.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kAasmusi2kiGvarPN04e/4912e7daff51a061aa4cb02ce6ee33.jpeg)












