HIRDETŐ

Forrás: Anastasia Turshina for Getty Images

Mandarin és speculoos desszert

Karácsonykor gyakran készítettem ezt a mandarinos és spekulátos desszertet a családomnak. A mandarin frissessége a spekulátus ízével és a habos túróval kombinálva egyszerűen ellenállhatatlan. Mindig öröm ezt a finom desszertet tálalni - gyermekkori emlékeket idéz fel, és feldobja a hideg téli napokat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Speculoos Hozzáadott
  • 4 Mandarinok Hozzáadott
  • 500 g Alacsony zsírtartalmú kvark Hozzáadott
  • 200 g Krém Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Táska Vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A mandarin és a spekulátus desszert elkészítéséhez először tegyük a spekulátust egy fagyasztózacskóba, és sodrófával törjük össze. Ne legyen túl finom "por", helyette maradjon néhány durva darab. Ezek adják majd később a desszert harapnivalóját.

2. Lépés

Hámozzuk meg a mandarinokat, és vágjuk apró darabokra. Itt nem tanácsos túl óvatosnak lenni - a kifolyó lé egy részét később a túróba keverhetjük, és további gyümölcsös ízt ad neki.

3. Lépés

Most keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral egy tálban. Ebben a fázisban gyakran adok hozzá egy mandarint, hogy teszteljem az ízét, és szükség esetén módosítom a cukor mennyiségét.

4. Lépés

Ezután a tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a túróba. Közben készítsük elő a poharakat, és mindegyiknek az alját borítsuk be a spekulátormorzsa felével.

5. Lépés

Öntsük a túrót a poharakba, és rendezzük el a tetején a maradék mandarindarabokat. Végül tegyük a tetejére a maradék morzsát, és kissé nyomkodjuk le.

6. Lépés

Tegye a mandarinos és spekulátás desszertüvegeket a hűtőszekrénybe, és hagyja legalább 30 percig áztatni. Tálalás előtt rövid időre keverje meg újra, hogy a spekulátus íze teljesen kifejlődhessen. Esetleg kakaóporral vagy spekulátormorzsával megszórhatjuk.

Hasonló receptek

Speculoos parfait karácsonyi desszert

Ez a speculoos parfé az egyik kedvenc desszertem a karácsonyi időszakban. Egyesíti a speculoos ellenállhatatlan ízét a parfait simaságával. Elég könnyen elkészíthető, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleimen. Járjuk végig együtt a receptet!

"Buche de Noel" (karácsonyfa törzs)

Egy francia konyhában eltöltött időm alatt rájöttem ennek a hagyományos karácsonyi receptnek a titkára. "A Buche de Noel, más néven Yule Log, abból a francia hagyományból ered, hogy karácsonykor egy fenyőtörzset égetnek el. Sok karácsonyi vacsora alkalmával készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott. Kell hozzá némi idő és odafigyelés, de az eredmény abszolút megéri.

Oreo csokoládé csak 4 hozzávaló

Ezt a receptet Oreo csokoládéhoz készítettem egy partira, és határozottan nagy sikert aratott! Hihetetlenül könnyű elkészíteni, és az eredmény egyszerűen finom - tökéletes csemege minden Oreo szerelmesének. Az Oreo csokoládéhoz mindössze 4 hozzávalóra van szükséged.

Apple Cheesecake recept

Mindig is nagy kedvelője voltam a sajttortának és az almás pitének. Amikor ezt a két receptet kombináltam egy almás sajttortában, azonnal beleszerettem az eredménybe. Ez a torta a partik és családi összejövetelek slágere. Az édes, krémes töltelék tökéletesen harmonizál az alma savanykás frissességével és a ropogós kekszes alappal.

Sütőkeverék egy üvegben a brownie-khoz: édes, házi készítésű ajándék

Ez a brownie-khoz való sütőkeverék üvegben egy ajándék a konyhámból. Ez egy személyes kedvencem, amit szívesen készítek újra és újra. Az ebből a keverékből készült brownie-k hihetetlenül nedvesek, csokoládésak és egyszerűen olvadnak a szájban.

Ünnepi tiramisu speculoos-szal és málnával

A "Tiramisu speculoos-szal és málnával" receptje új szintre emeli a hagyományos olasz desszertet. Ideális az ünnepi időszakban, amikor friss málnát nehéz beszerezni. Ha a mézeskalácsot speculoos kekszre cseréljük, az egyedi ízt és textúrát ad, a málna pedig könnyeddé és üdévé teszi a desszertet. Ezt a receptet már sokszor készítettem barátaimnak és családtagjaimnak, és mindig nagy sikert aratott!

Ünnepi almás tiramisu

Ez az almás tiramisu receptje igazi bennfentes tipp a saját desszertkreációim között. A friss savanykás alma, az édes mascarponekrém és a csokoládés kakaó kombinációja ellenállhatatlan. Ez egy igazán érdekes és ízletes csavar a hagyományos tiramisunak, amely biztosan el fogja gyönyörködtetni a vendégeket. Ez a könnyen elkészíthető recept nemcsak kivételes ízével, hanem egyedi megjelenésével is lenyűgöz.

Karácsonyi speculoos torta

Szenvedélyes pékként és a karácsonyi ízek szerelmeseként mindig új recepteket próbálok ki. Ez a speculoos torta egy abszolút csúcspont. Egyesíti a speculoos keksz klasszikus ízét egy krémes töltelékkel - tökéletes kombináció a téli szezonban. Nemcsak a családom kedvence, de karácsonyi rendezvényeken is szívesen látott ajándék.

Hasonló receptek

Speculoos parfait karácsonyi desszert

Ez a speculoos parfé az egyik kedvenc desszertem a karácsonyi időszakban. Egyesíti a speculoos ellenállhatatlan ízét a parfait simaságával. Elég könnyen elkészíthető, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleimen. Járjuk végig együtt a receptet!

"Buche de Noel" (karácsonyfa törzs)

Egy francia konyhában eltöltött időm alatt rájöttem ennek a hagyományos karácsonyi receptnek a titkára. "A Buche de Noel, más néven Yule Log, abból a francia hagyományból ered, hogy karácsonykor egy fenyőtörzset égetnek el. Sok karácsonyi vacsora alkalmával készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikert aratott. Kell hozzá némi idő és odafigyelés, de az eredmény abszolút megéri.

Oreo csokoládé csak 4 hozzávaló

Ezt a receptet Oreo csokoládéhoz készítettem egy partira, és határozottan nagy sikert aratott! Hihetetlenül könnyű elkészíteni, és az eredmény egyszerűen finom - tökéletes csemege minden Oreo szerelmesének. Az Oreo csokoládéhoz mindössze 4 hozzávalóra van szükséged.

Apple Cheesecake recept

Mindig is nagy kedvelője voltam a sajttortának és az almás pitének. Amikor ezt a két receptet kombináltam egy almás sajttortában, azonnal beleszerettem az eredménybe. Ez a torta a partik és családi összejövetelek slágere. Az édes, krémes töltelék tökéletesen harmonizál az alma savanykás frissességével és a ropogós kekszes alappal.

Sütőkeverék egy üvegben a brownie-khoz: édes, házi készítésű ajándék

Ez a brownie-khoz való sütőkeverék üvegben egy ajándék a konyhámból. Ez egy személyes kedvencem, amit szívesen készítek újra és újra. Az ebből a keverékből készült brownie-k hihetetlenül nedvesek, csokoládésak és egyszerűen olvadnak a szájban.

Ünnepi tiramisu speculoos-szal és málnával

A "Tiramisu speculoos-szal és málnával" receptje új szintre emeli a hagyományos olasz desszertet. Ideális az ünnepi időszakban, amikor friss málnát nehéz beszerezni. Ha a mézeskalácsot speculoos kekszre cseréljük, az egyedi ízt és textúrát ad, a málna pedig könnyeddé és üdévé teszi a desszertet. Ezt a receptet már sokszor készítettem barátaimnak és családtagjaimnak, és mindig nagy sikert aratott!

Ünnepi almás tiramisu

Ez az almás tiramisu receptje igazi bennfentes tipp a saját desszertkreációim között. A friss savanykás alma, az édes mascarponekrém és a csokoládés kakaó kombinációja ellenállhatatlan. Ez egy igazán érdekes és ízletes csavar a hagyományos tiramisunak, amely biztosan el fogja gyönyörködtetni a vendégeket. Ez a könnyen elkészíthető recept nemcsak kivételes ízével, hanem egyedi megjelenésével is lenyűgöz.

Karácsonyi speculoos torta

Szenvedélyes pékként és a karácsonyi ízek szerelmeseként mindig új recepteket próbálok ki. Ez a speculoos torta egy abszolút csúcspont. Egyesíti a speculoos keksz klasszikus ízét egy krémes töltelékkel - tökéletes kombináció a téli szezonban. Nemcsak a családom kedvence, de karácsonyi rendezvényeken is szívesen látott ajándék.

Reels

Új