HIRDETŐ
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/khDsFwvkD5QafzmzYhgI/4100ccf9e7198f7ba569ce9ff084be.jpeg)
Forrás: SMarina from Getty Images
Mandulás karácsonyi sütemény
A hagyományosan karácsonykor sütött fahéjas mandulás karácsonyi sütemény receptje.
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
40
 - 500 g Hámozatlan mandula
- 300 g porcukor
- 2 darab Tojásfehérje
- 2 TK méz
- 1 TK őrölt fahéj
- 1 TK citromhéj
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 120 perc.
1. Lépés 
  Daráljuk le a mandulát, és adjuk hozzá a porcukrot, a tojásfehérjét, a mézet, a fahéjat és a citromhéjat. Készítsünk tésztát.
2. Lépés 
  A tésztát lisztezett deszkán, fóliával letakarva nyújtsuk ki, és formáljunk belőle csillagokat.
3. Lépés 
  Helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Lépés 
  A mandulás karácsonyi süteményeket 130°C-on kb. 10 percig sütjük.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qwa6dF-eqO2CdJOjp74p/4e9e1e3c7dede4cd482737e9031ea3.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/InKz4mLMc4M4ZMpQ7_7B/e5370ea99a3887439d6a4378234e97.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yQtVlCuVcOvn9hbRWzIB/75e3bbb0662783e50f70622d2a6478.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/OemghRfifUu7fzlvWliU/1d5024f51912e814fb35b7972c3c44.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HtKmR6rhmTnqxmCEngot/95ea536dd362f34a71e9ceb5860563.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Na4uecAs_SCx26-K86kF/7d8e2aff6db0c08177010671dada95.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/vam6Gbxpr9tc6W-XK2QP/4fb04210f2ee4e8f159d321519ed19.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)












