HIRDETŐ

Márton-napi ludaskása

Egy régi népi étel libasültből.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 80 dkg libaaprólék Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 szem bors Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 0.3 ks zeller Hozzáadott
  • 25 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 15 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 1 ek libazsír Hozzáadott
  • 20 dkg rizottó rizs Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

165 perc.
1. Lépés

A libaaprólékot 2,5 l hideg vízzel feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk és 1 órán át gyöngyöztetjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és borsot, majd még 40 percig főzzük, sózzuk.

3. Lépés

Hozzáadjuk a répákat és zellert, még fél órán át főzzük.

4. Lépés

Az idő leteltével hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét, zöldborsót és májat, majd még 15 percig főzzük.

5. Lépés

A húsokat kivesszük a levesből, az egyben lévő répákat és zellert is, a maradékot pedig leszűrjük. A többi belsőséget felkockázzuk, akárcsak a főtt zöldségeket.

6. Lépés

A libazsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, opálosra pirítjuk rajta a rizst, majd több adagban hozzáadunk 7-8 dl levest.

7. Lépés

Megborsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek