HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Mediterrán Fügebor készítés édesen

A fügebor egy különleges ital, melyet az ősi mediterrán és közel-keleti kultúrákban már régóta értékelnek. Igazán édeskés, gyümölcsös ízvilággal rendelkezik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 5 kg friss füge Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 5 l víz Hozzáadott
  • 1 Csomag borkészítő éleszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A friss fügéket alaposan megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk és egy nagy tálba helyezzük.

2. Lépés

A cukrot a fügékhez adjuk, majd ráöntjük a vízt. Jól összekeverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

3. Lépés

Belepréseljük a citrom levét, majd hozzáadjuk a borkészítő élesztőt is.

4. Lépés

Lefedjük a tálat egy szűk lyukakkal rendelkező abrosz vagy egy másik szűrőanyag segítségével, hogy az élesztő levegőhöz juthasson, de a rovarok ne.

5. Lépés

A tálat tegyük egy hűvös, sötét helyre, és hagyjuk a bort 1-2 hónapig erjedni. Ügyeljünk rá, hogy naponta egyszer óvatosan keverjük meg a bort.

6. Lépés

Miután az erjedés befejeződött, óvatosan szűrjük le a bort, hogy a friss, tiszta fügeborunk megmaradjon.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek