HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Mézes-szezámmagos csirke
Szezámmagos csirkét készíthünk úgy is, hogy panírozásnál a kenyérmorzsába keverjü a szezámmagot, de itt az idő kipróbálni valami újat. Ez a recept a kínai konyhába ad betekintést.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 6 evőkanál liszt
- 3 ks tojás
- só
- olaj
- 1 Csomag szódabikarbóna
- 11⁄2 dl víz
- 2 tk méz
- 2 tk ketchup
- 4 tk szezámmag
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Összekeverjük a lisztet, a tojást, a sót, 1 evőkanál olajat és a sütőport a vízzel. Ebbe mártogatjuk bele a felcsíkozott csirkemellett, majd kisütjük olajban.
2. Lépés
A szószhoz összekeverjük a mézet, a ketchupot és a szezámmagot. Ebbe forgatjük bele a sült csirkemelleket.