HIRDETŐ

Forrás: foodcolours for AdobeStock

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csirkecombok és mell Hozzáadott
  • 4 Ancho Guajillo, Pasilla chili Hozzáadott
  • 12 Csésze szezámmag Hozzáadott
  • 12 Csésze Mogyoró Hozzáadott
  • 12 fahéjrúd Hozzáadott
  • 2 egész Szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 fekete Borsszemek Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Ánizs Hozzáadott
  • 2 Paradicsom Hozzáadott
  • 1 középső hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Lemez pirított kenyér Hozzáadott
  • 12 Blackboard Csokoládé nagyon sötét Hozzáadott
  • 2 Csészék csirkeleves Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • Koriander a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A mole poblano recepthez kezdjük azzal, hogy egy nagy serpenyőben olaj nélkül addig pirítjuk a chiliket, amíg illatosak lesznek és kissé megváltozik a színük. Ez a lépés felerősíti az ízüket, és döntő tényező a mole aromaprofilja szempontjából. Vigyázzunk, hogy a chilipaprikák ne égjenek meg.

2. Lépés

Egy másik serpenyőben pirítsa meg a szezámmagot, a földimogyorót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a borsot és az ánizst, amíg illatos nem lesz. Legyünk óvatosak, mert ezek a fűszerek gyorsan megéghetnek.

3. Lépés

Tegye a chilit, a fűszereket, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát egy turmixgépbe, és turmixolja péppé.

4. Lépés

Pirítsuk meg a kenyérszeletet, és tegyük a turmixgépbe. Ezáltal a mártás szép textúrát kap.

5. Lépés

Egy serpenyőben forró olajban megpirítjuk a tésztát, majd hozzáadjuk a csokoládét. Amint ez megolvadt, hozzáadjuk a csirkealaplevet. Hagyjuk felforrni, és addig forraljuk, amíg sűrű állagú nem lesz.

6. Lépés

Adjuk a csirkét a mártáshoz, és pároljuk 40 percig. Olyan szaftos és puha lesz, hogy le fog esni a csontról.

7. Lépés

Tálalja a Mole Poblano ételt korianderrel, és élvezze. Egy élmény a mexikói konyhából !

Hasonló receptek

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Szarvasmedálok áfonyamártással

Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Spagetti darált hússal

Hagyományos olasz spagetti bolognese receptje darált hússal.

Tefteli orosz húsgombóc

A Tefteli egy hagyományos orosz fogás darált húsból, amely könnyen elkészíthető és ízletesen fűszeres. Ezeket a húsgombócokat paradicsomszószban főzik és rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel.

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

Hasonló receptek

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Szarvasmedálok áfonyamártással

Ez az elegáns ünnepi étel tökéletes különleges alkalmakra. A lédús szarvasmedálok tökéletesen kiegészülnek az édes-savanyú áfonyamártással.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Spagetti darált hússal

Hagyományos olasz spagetti bolognese receptje darált hússal.

Tefteli orosz húsgombóc

A Tefteli egy hagyományos orosz fogás darált húsból, amely könnyen elkészíthető és ízletesen fűszeres. Ezeket a húsgombócokat paradicsomszószban főzik és rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel.

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

Reels

Új