HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: VetoNogueira

Nagymama mangós és kókuszos nyári tortája

Ennek a süteménynek a gazdag, nedves állaga a valódi mangó gyümölcsös, pikáns ízével és a kókusz krémes illatával párosulva mindig nagy örömet okoz a vendégeknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 érett mangó (meghámozva, kimagozva és feldarabolva) Hozzáadott
  • 112 csészék önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 csésze Nyerscukor Hozzáadott
  • 12 csésze Szárított kókuszdió Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 12 csésze Kókusztej Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj (lágyított) Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F), ami szerintem a legtöbb süteményhez optimális hőmérséklet.

2. Lépés

Egy 9 hüvelykes tortaformát kenjen ki egy kis vajjal, és bélelje ki pergamenpapírral. Tapasztalataink szerint ügyeljünk arra, hogy a papír a forma pereméig érjen, mivel megakadályozza a ragadást, és segít a torta kiszedésében.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze az öntetlisztet, a nyers cukrot, a kókuszreszeléket és a sót. Javaslom, hogy először szitáljuk át a lisztet, ez segíti a könnyebb, habosabb sütemény elkészítését.

4. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a megpuhított vajat és a cukrot, amíg krémes lesz. Tapasztalatom szerint így több levegő kerül a keverékbe, és javítja a torta állagát.

5. Lépés

A tojásokat fokozatosan, egyenként adjuk hozzá a vajas-cukros krémhez, és a következő hozzáadása előtt minden egyes tojást jól keverjünk bele.

6. Lépés

Keverje bele a vaníliakivonatot és az apróra vágott mangót. Ügyeljen arra, hogy a mangódarabok jól eloszoljanak a keverékben, hogy minden falatnak legyen egy csipetnyi gyümölcsös íze.

7. Lépés

Kezdje el a száraz és a nedves keveréket összekeverni úgy, hogy lassan adagolja a lisztkeveréket, miközben időközönként hozzáadja a kókusztejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és egy spatula segítségével egyenletesen oszlassa el.

9. Lépés

Süssük körülbelül 60 percig, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.

10. Lépés

Hagyja a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, majd borítsa egy hűtőrácsra, hogy teljesen kihűljön.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2377 receptek

Gyors ételek

1894 receptek

Tészta

333 receptek

Desszert

1797 receptek