HIRDETŐ

Nápolyi pizza

A nápolyi pizza a pizza őshazájából, Nápolyból származik. Az elkészítése óriási körültekintést igényel, a végeredmény pedig egy vékony, mégis rugalmas, szélén kissé megpuffadt, paradicsommal, sajttal, bazsalikommal és olívaolajjal beborított pizzalap.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 325 ml víz Hozzáadott
  • 15 g konyhasó Hozzáadott
  • 10 g szárított élesztő Hozzáadott

Topping:

  • 400 g paradicsompüré Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • 300 g mozzarella sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Tészta:

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet és az élesztőt egy nagy tálban.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd dolgozzuk össze a hozzávalókat.

4. Lépés

Gyúrjuk addig a tésztát, amíg ruganyos nem lesz.

5. Lépés

Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni a tésztát körülbelül 1 órán át.

6. Lépés

Osztjuk 4 részre a tésztát, formázzuk gombóccá őket és hagyjuk újabb fél óráig kelni.

7. Lépés

Topping és Sütés:

8. Lépés

Melegítsük elő a sütőt a lehető legmagasabb hőfokra. Ha van pizzakő, azt is helyezzük a sütőbe.

9. Lépés

Keverjük össze a paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot.

10. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra.

11. Lépés

Kenjük meg a tésztát a paradicsomszósszal, szórjuk meg a mozzarellával és helyezzünk rá néhány bazsalikomlevelet.

12. Lépés

Süssük a pizzát a sütő legfelső részén kb. 7-10 percig, amíg a széle aranybarna nem lesz.

13. Lépés

Tálaljuk azonnal melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek