HIRDETŐ

Nyári Cseresznyés finomság

Ez a recept egy könnyű és frissítő desszertetínál a cseresznye szerelmese. A könnyű habszivacs rétegek és a friss cseresznyek tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást, hogy egy igazán ízletes és laktató édességet kapjunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g finomliszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 500 g friss cseresznye Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaníliás puding Hozzáadott
  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a, vajat, porcukrot, tojássárgáját és csipet sót egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy könnyen gyúrható legyen. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni kb. 30 percig.

2. Lépés

Közben elkészítjük a vaníliakrémet. A tejet felforraljuk egy fazékban, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

A pihentetett tésztát kettéosztjuk, és kinyújtjuk egy nagyobb tésztalappá. Ezt egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tészta közepére rákenjük a kihűlt vaníliakrémet, majd rászórjuk a megmosott, kimagozott cseresznyéket.

4. Lépés

A maradék tésztából kisebb csíkokat vágunk, és ezeket rácsosan elhelyezzük a cseresznyéket.

5. Lépés

A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük, amíg a tészta aetején aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Amikor kész, hagyjuk kihűlni a süteményt.

7. Lépés

Végül díszítésképpen friss cseresznyéket és habcsókot teszünk a sütemény tetejére.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1145 receptek

Mascarpone

122 receptek

Olcsó ételek

468 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2385 receptek

Gyors ételek

1902 receptek

Desszert

1800 receptek

Tészta

334 receptek