HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olasz Tonnato tonhalas kapribogyós majonézes szósz

Ez a Tonnato szósz recept mindig lenyűgöz minden összejövetelen, mivel erőteljes íze és sokoldalúsága miatt. Személyesen már számtalanszor kipróbáltam és teszteltem, és minden egyes elkészítésnél továbbra is a család és a barátok kedvence marad. Szeretem hűtött borjúhúshoz párosítani, vagy pirított bruschettára kenni, krémes, fanyar íze tökéletesen ellensúlyozza a hús gazdagságát, vagy egyszerűen csak fokozza a pirítós ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 konzervdobozok Jó minőségű tonhal olívaolajban Hozzáadott
  • 8 Szardella filé Hozzáadott
  • 2 EL friss citromlé Hozzáadott
  • 2 EL Kapribogyó, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csésze Majonéz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen törött fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 EL extra szűz olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy jól lecsepegtetjük a tonhalat a konzervekből. Higgye el, ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy a szósz ne legyen túl zsíros.

2. Lépés

Ezután javaslom, hogy használjon konyhai robotgépet, hogy leegyszerűsítse a folyamatot. Tegyük bele a lecsepegtetett tonhalat, a szardellafiléket, a citromlevet, a kapribogyót és a fokhagymát.

3. Lépés

Turmixolja a keveréket, amíg pasztaszerű állagot nem kap. Ez eltarthat néhány percig, de a türelem itt kulcsfontosságú, mivel azt szeretnénk, hogy minden jól összeálljon.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a majonézt az összekevert keverékhez. Én jobban szeretem két részletben hozzáadni, és minden egyes hozzáadás után jól elkeverem, hogy sima állagú maradjon.

5. Lépés

Ízlés szerint sózzuk és frissen törött fekete borssal ízesítjük. Ne feledje, hogy a szardellák és a kapribogyó már így is elég sósak, ezért a további sóval csak kevés sót adjon hozzá.

6. Lépés

Végül, miközben a konyhai robotgép működik, lassan csepegtesse bele az olívaolajat. Ez az utolsó simítás pompás fényt és selymességet kölcsönöz a mártásnak.

7. Lépés

Azt tanácsolom, hogy a Tonnato szószt tálalás előtt egy órával hűtsük le a hűtőben. Így az ízek jobban összeérnek.

Hasonló receptek

Egyszerű citromos olívaolajos salátaöntet

Ez a citromos olívaolajos öntet személyes kedvencem. Elkészítése pofonegyszerű, és a friss, fanyar íze hihetetlenül finom!

Bazsalikomos Pesto

A bazsalikomos pesto egy az olasz konyha által világhírűvé tett szósz, melyet friss bazsalikom, fokhagyma, parmezán, pörkölt piniómag és olívaolaj alapján készítenek. Kiválóan illik például pasta, bruschetta vagy akár pizzatoppingként is.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Görög tzatziki

A tzatziki egy frissítő tejszínes suósz, amely fokozatosan vonzott magához egyre több rajongót az egész világon. Önállóan vagy vegyes salátákkal, sült húsokkal és pitákban is tálalhatjuk.

Paradicsomos marinara szósz

A marinara szósz egy egyszerű és nagyszerű olasz paradicsom alapú szósz. Könnyen elkészíthető, és használható tésztaételekhez, lasagnehoz vagy akár pizzához is.

Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele

A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.

Citromos dijoni mustár Vinaigrette salátaöntet

Fanyar citromos mustáros vinaigrette-ünk egy frissítő, könnyen elkészíthető öntet, amely bármilyen zöldségsalátát vagy grillezett húst feldob. Ez a házi készítésű öntet a friss citrom pikáns ízét ötvözi a fűszeres dijoni mustárral, amelyet tökéletesen kiegyensúlyoz a méz édessége. Tartósítószerek és mesterséges összetevők nélkül, könnyű, egészséges és rendkívül finom.

Vinaigrette

Ez a finom, egészséges vinaigrette kiválóan illik salátákhoz és zöldségekhez. Egyszerűen, gyorsan és olcsón elkészíthető.

Hasonló receptek

Egyszerű citromos olívaolajos salátaöntet

Ez a citromos olívaolajos öntet személyes kedvencem. Elkészítése pofonegyszerű, és a friss, fanyar íze hihetetlenül finom!

Bazsalikomos Pesto

A bazsalikomos pesto egy az olasz konyha által világhírűvé tett szósz, melyet friss bazsalikom, fokhagyma, parmezán, pörkölt piniómag és olívaolaj alapján készítenek. Kiválóan illik például pasta, bruschetta vagy akár pizzatoppingként is.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Görög tzatziki

A tzatziki egy frissítő tejszínes suósz, amely fokozatosan vonzott magához egyre több rajongót az egész világon. Önállóan vagy vegyes salátákkal, sült húsokkal és pitákban is tálalhatjuk.

Paradicsomos marinara szósz

A marinara szósz egy egyszerű és nagyszerű olasz paradicsom alapú szósz. Könnyen elkészíthető, és használható tésztaételekhez, lasagnehoz vagy akár pizzához is.

Baba ganoush, a Közel-Kelet jellegzetes előétele

A Baba Ganoush a Közel-Kelet jellegzetes előétele, amely roston sült padlizsánból, fokhagymából, tahiniből, olívaolajból és citromlevékből készül. Izgalmas, egészséges és nagyon finom, ideális a vegetáriánus és a vegán étrendhez is.

Citromos dijoni mustár Vinaigrette salátaöntet

Fanyar citromos mustáros vinaigrette-ünk egy frissítő, könnyen elkészíthető öntet, amely bármilyen zöldségsalátát vagy grillezett húst feldob. Ez a házi készítésű öntet a friss citrom pikáns ízét ötvözi a fűszeres dijoni mustárral, amelyet tökéletesen kiegyensúlyoz a méz édessége. Tartósítószerek és mesterséges összetevők nélkül, könnyű, egészséges és rendkívül finom.

Vinaigrette

Ez a finom, egészséges vinaigrette kiválóan illik salátákhoz és zöldségekhez. Egyszerűen, gyorsan és olcsón elkészíthető.

Reels

Új