HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Paella gazdagon

A sáfránnyal ízesített ételspecialitás spanyol eredetű, ami azonban napjainkra az ország nemzeti eledelévé vált.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 12 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 10 dkg chorizo Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 4 ks koktélparadicsom Hozzáadott
  • 1 tk Sáfrány Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 dl fehérbor Hozzáadott
  • 5 dl alaplé Hozzáadott
  • 20 dkg tenger gyümölcsei mix Hozzáadott
  • 30 dkg fehérbab Hozzáadott
  • 25 dkg Rizs Hozzáadott
  • 12 ks citromból nyert lé Hozzáadott
  • 12 ks citrom Hozzáadott
  • 4 ks chili paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben elkezdünk olajat forrósítani, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.

2. Lépés

Ha már a csirke teljesen kifehéredett, jöhet a felkarikázott chorizo, a felkockázott paprika és a felnegyedelt koktélparadicsom. Sózzuk-borozzuk, rászórjuk a sáfrányt, és beledobjuk a babérleveleket.

3. Lépés

Felöntjük a fehérborral és az alaplével, majd lefedve főzzük 15 percet.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a főtt fehér babot, végül a rizst. Picit megkeverjük, hogy a rizst mindenhol befedje az alaplé, majd fedő alatt nagyjából 20 percet főzzük, amíg a rizs elkészül.

5. Lépés

A tetejét meglocsoljuk egy fél citrom levével, majd tálaláskor citromgerezdekkel és kis chilipaprikákkal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

495 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

952 receptek

Cukkini

145 receptek

Sütemények

827 receptek

Gyors ételek

2092 receptek

Vacsora

1657 receptek

Reggeli

410 receptek

Ebéd

2535 receptek