HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Paella gazdagon

A sáfránnyal ízesített ételspecialitás spanyol eredetű, ami azonban napjainkra az ország nemzeti eledelévé vált.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 12 dl olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 10 dkg chorizo Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 4 ks koktélparadicsom Hozzáadott
  • 1 tk Sáfrány Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • 112 dl fehérbor Hozzáadott
  • 5 dl alaplé Hozzáadott
  • 20 dkg tenger gyümölcsei mix Hozzáadott
  • 30 dkg fehérbab Hozzáadott
  • 25 dkg Rizs Hozzáadott
  • 12 ks citromból nyert lé Hozzáadott
  • 12 ks citrom Hozzáadott
  • 4 ks chili paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Egy serpenyőben elkezdünk olajat forrósítani, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet.

2. Lépés

Ha már a csirke teljesen kifehéredett, jöhet a felkarikázott chorizo, a felkockázott paprika és a felnegyedelt koktélparadicsom. Sózzuk-borozzuk, rászórjuk a sáfrányt, és beledobjuk a babérleveleket.

3. Lépés

Felöntjük a fehérborral és az alaplével, majd lefedve főzzük 15 percet.

4. Lépés

Ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, a főtt fehér babot, végül a rizst. Picit megkeverjük, hogy a rizst mindenhol befedje az alaplé, majd fedő alatt nagyjából 20 percet főzzük, amíg a rizs elkészül.

5. Lépés

A tetejét meglocsoljuk egy fél citrom levével, majd tálaláskor citromgerezdekkel és kis chilipaprikákkal díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új