HIRDETŐ

Forrás: FB: Retro sütik és ételek

Pirított nokedli baconnel

Ez a fogás akkor van a legfinomabb, ha frissen készült, puha nokedlivel készítjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Nokedlihez

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze víz Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott

Pirításhoz

  • 250 g bacon Hozzáadott
  • 2 ek olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük el a nokedlit. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a tojásokkal, add hozzá a vizet és a sót, majd gyúrjuk össze.

2. Lépés

Egy forró, sós vizet töltsünk egy nagy fazékba, és ha forr, kezdjük el benne főzni a nokedlit.

3. Lépés

Amikor a nokedli feljött a víz tetejére, szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel.

4. Lépés

Pirítás előtt szárítsuk meg a nokedlit, hogy ne legyen víz a serpenyőben.

5. Lépés

Pirítsuk meg a bacont egy nagy serpenyőben, majd vegyük ki és tegyük félre.

6. Lépés

Ugyanebben a serpenyőben, a bacon zsírjában pirítsuk meg a nokedlit. Adjunk hozzá egy kis olajat, ha szükséges.

7. Lépés

Ha a nokedli szép aranybarna lett, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a ropogós bacont.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek