HIRDETŐ

Forrás: Alexander Mychko for dreamstime

"Rakott Krumpli" magyar specialitás

Ez az egyik kedvenc magyar receptem, amely generációk óta öröklődik a családomban. A rakott krumpli egy magyar étel, amely burgonyából, tejfölből, kolbászból és tojásból áll. Rakott formában készül, a hozzávalókat egymásra halmozzák. Tökéletes a hideg téli napokon, és mindig nagy sikert arat a családi összejöveteleken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Burgonya Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 200 g füstölt kolbász Hozzáadott
  • 200 g Tejföl Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Vaj a lábas zsírozásához Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A Rakott Krumpli elkészítéséhez először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Javaslom, hogy viaszos burgonyát használjunk, mivel az jobban megőrzi a formáját sütés közben.

2. Lépés

Egy nagy fazék sós vízben főzzük a burgonyát, amíg megpuhul, de nem esik szét. Ez általában körülbelül 15 percet vesz igénybe.

3. Lépés

Amíg a burgonya fő, főzzük keményre a tojásokat.

4. Lépés

Vágja a kolbászt vékony szeletekre. Bármilyen füstölt kolbászt használhatunk, de én a magyar kolbászt kedvelem.

5. Lépés

Amikor a tojások keményre főttek, öblítse le őket hideg vízzel, és hámozza meg őket. Ezután szeletekre vágjuk őket.

6. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, amíg előkészítjük a tepsit.

7. Lépés

Kenje ki a tepsit vajjal, hogy semmi ne ragadjon rá.

8. Lépés

Most rétegezze a hozzávalókat a tepsibe: kezdje egy réteg burgonyával, majd egy réteg tojással és egy réteg kolbásszal. Ismételje ezt a folyamatot, amíg az összes hozzávaló el nem fogy, és a tetején egy réteg burgonyával fejezze be.

9. Lépés

Az egészet egyenletesen bevonjuk tejföllel. Ez krémes állagot ad a ragunak, és fokozza az ízét.

10. Lépés

Süssük a Rakott Krumpli rakottat előmelegített sütőben kb. 30 percig, amíg a teteje enyhén megbarnul, és a sütés csodálatos aromát áraszt.

Hasonló receptek

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

Rusztikus darált hús pörkölt

Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.

Mezes mustaros csirke

Szereted a különböző módokon készült párolt ételeket? Te vagy a rizs szerelmese? Szereted az édes-savanyú ízt? Ne habozz és próbáld ki ezt a fantasztikus receptet!

Wirsingkohlsuppe

Eine herzhafte und gesundheitsfördernde Wirsingkohlsuppe. Ideal für kalte Tage. Die Zutaten werden einfach alle zusammen gekocht bis der Wirsing Kohl weich ist !

Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli

Hasonló a francia krumplihoz ... de könnyebb és könnyűnek érződik. Én sajtos kolbásszal készítettem, ami különleges ízt adott a ételnek és kevesebb kalóriát tartalmaz.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Hasonló receptek

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

Rusztikus darált hús pörkölt

Ez a robusztus, kiadós pörkölt nem egyszer volt már a mentőövünk a hideg téli napokon. A zöldségek és a burgonya frissessége a darált hús pikáns ízével kombinálva ízletes kombinációt alkot. Adjon hozzá pirítóst vagy friss bagettet, és a nap meg van mentve. Minden egyes kanál emlékeztet arra a sok alkalomra, amikor örömmel és lelkesedéssel készítettük és ízlelgettük ezt az ételt.

Mezes mustaros csirke

Szereted a különböző módokon készült párolt ételeket? Te vagy a rizs szerelmese? Szereted az édes-savanyú ízt? Ne habozz és próbáld ki ezt a fantasztikus receptet!

Wirsingkohlsuppe

Eine herzhafte und gesundheitsfördernde Wirsingkohlsuppe. Ideal für kalte Tage. Die Zutaten werden einfach alle zusammen gekocht bis der Wirsing Kohl weich ist !

Hagymával kolbásszal tojással rakott krumpli

Hasonló a francia krumplihoz ... de könnyebb és könnyűnek érződik. Én sajtos kolbásszal készítettem, ami különleges ízt adott a ételnek és kevesebb kalóriát tartalmaz.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Reels

Új