HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Salátafőzelék otthon

Az eredeti főzelék tejjel és rántással készül, ezesetben kicsit más lesz a metódus, de a végeredmény ugyanolyan ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 Fej saláta Hozzáadott
  • 200 g joghurt Hozzáadott
  • 30 g napraforgóolaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 500 g víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A fejes salátát összevágjuk és kevés zsírban megpároljuk a karikákra vágott újhagymával.

2. Lépés

Sózzuk, borsozzuk és egy kis fokhagymával ízesítjük.

3. Lépés

Majd ezt megszórjuk liszttel és el is keverjük benne. Hozzáöntünk egy kis joghurtot és csomó mentesen elkeverjük.

4. Lépés

Végül annyi vízzel öntjük fel, amennyi főzeléket szeretnénk. Ezt kiforraljuk.

Hasonló receptek

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

Zeller Brokkoli Krémleves

Egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló leves, mely tökéletes választás hideg téli napokon vagy könnyű ebédként bármikor. A zeller és brokkoli nem csak remekül illik egymáshoz, de egészséges is. Meglepően egyszerű elkészíteni és garantáltan mindenki kedvence lesz.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

Hasonló receptek

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

Zeller Brokkoli Krémleves

Egy egyszerű, mégis ízletes és tápláló leves, mely tökéletes választás hideg téli napokon vagy könnyű ebédként bármikor. A zeller és brokkoli nem csak remekül illik egymáshoz, de egészséges is. Meglepően egyszerű elkészíteni és garantáltan mindenki kedvence lesz.

Lencsefőzelék gyorsan

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Ebéd

2252 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek