HIRDETŐ

Forrás: elenahramovaphotos from Canva

Savanyú uborka saláta

A savanyú uborkasaláta almával és zöldségekkel az egyik kedvenc receptem egy gyors és egészséges snackhez. A kockára vágott kovászos uborka jól illik a savanyú almához, a zöldségek hozzáadása pedig könnyedséget kölcsönöz a salátának.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 pcs savanyú uborka Hozzáadott
  • 1 pcs Nagy alma Hozzáadott
  • 1 pcs pirospaprika Hozzáadott
  • 1 pcs közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 pcs hagyma Hozzáadott
  • 1 fog Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 kanalak Napraforgóolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg és szárítsuk meg az összes zöldséget és az almát. Ha így készítjük el a hozzávalókat, a következő lépéseket megkönnyítjük.

2. Lépés

Kockázza fel a kovászos uborkát, az almát és a pirospaprikát. Tapasztalatom szerint a legjobb, ha ezt apró kockákra vágjuk, így jobban összeérnek a hozzávalók.

3. Lépés

Reszelje le a sárgarépát és a hagymát egy közepes méretű reszelőn - így a saláta jobb állagú lesz. Ne feledje, hogy a hagymát ne reszelje túl apróra.

4. Lépés

A fokhagymát apróra vágjuk, és hozzáadjuk a salátához. Szerintem a fokhagyma egyedi ízt ad a salátának, de ha nem rajongsz ezért az összetevőért, nyugodtan elhagyhatod.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a napraforgóolajat, sót és borsot ízlés szerint a salátához, és keverjük jól össze az egészet. Ha szeretné, egy kis savanyúságecetet is adhat hozzá - ez extra savanykás ízt ad a salátának.

6. Lépés

A salátát az elkészítés után azonnal tálalja. Ne feledje, hogy hűtve tálalja, akkor a legfinomabb.

Hasonló receptek

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

Házi csalamádé

A házi csalamádé egy hagyományos magyar savanyított zöldségkeverék, melynek fő összetevője a paprika. Egyedi íze és látványos színkavalkádja miatt remekül passzol grillezett húsokhoz vagy csak egy könnyű szendvicshoz. Jól zárható üvegben akár több hétig is eltartható, így előre is elkészíthető.

Orosz hússaláta

Ez a recept alapján készült orosz hússaláta az egyik kedvenc fogásom.

Ecetes uborkasaláta

Ez a friss és egészséges saláta tökéletes kiegészítése bármilyen ételnek. Az ecetsav és citromsav jótékony hatással van az emésztésre, így segít az emésztési probléma megelőzésében és csökkésében.

Gyors és ízletes Ecetes paradicsomsaláta

Lepd meg családodat egy gyors és ízletes ecetes paradicsomsalátával. Friss, nyári ízek, a paradicsom édes-savanyú jellege, rendkívül egyszerű összetevők, és mindössze 10 perc előkészítés. Ideális mellékétel grillpartikra, piknikekre vagy bármilyen minden napokra.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Édeskömény saláta receptje almával

Gyakran készítettem már ezt a könnyű és frissítő salátát, hogy kielégítsem a ropogós zöldségek és a ropogós alma iránti szeretetemet. Az édeskömény és az alma kombinációja kellemes kontrasztot teremt mind ízben, mind textúrában. A citrom és a bazsalikom hozzáadása extra frissességet és élénkséget ad a salátának, ami fokozza ennek az ételnek az ízét.

Hasonló receptek

Ropogós csalamádé télire

A Ropogós csalamádé télire egy tradicionális, meghitt és melengető fogás, mely a téli hónapokban is képes megtartani és hozzánk varázsolni a kerti zöldségek frissességét és ízét.

Házi csalamádé

A házi csalamádé egy hagyományos magyar savanyított zöldségkeverék, melynek fő összetevője a paprika. Egyedi íze és látványos színkavalkádja miatt remekül passzol grillezett húsokhoz vagy csak egy könnyű szendvicshoz. Jól zárható üvegben akár több hétig is eltartható, így előre is elkészíthető.

Orosz hússaláta

Ez a recept alapján készült orosz hússaláta az egyik kedvenc fogásom.

Ecetes uborkasaláta

Ez a friss és egészséges saláta tökéletes kiegészítése bármilyen ételnek. Az ecetsav és citromsav jótékony hatással van az emésztésre, így segít az emésztési probléma megelőzésében és csökkésében.

Gyors és ízletes Ecetes paradicsomsaláta

Lepd meg családodat egy gyors és ízletes ecetes paradicsomsalátával. Friss, nyári ízek, a paradicsom édes-savanyú jellege, rendkívül egyszerű összetevők, és mindössze 10 perc előkészítés. Ideális mellékétel grillpartikra, piknikekre vagy bármilyen minden napokra.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Édeskömény saláta receptje almával

Gyakran készítettem már ezt a könnyű és frissítő salátát, hogy kielégítsem a ropogós zöldségek és a ropogós alma iránti szeretetemet. Az édeskömény és az alma kombinációja kellemes kontrasztot teremt mind ízben, mind textúrában. A citrom és a bazsalikom hozzáadása extra frissességet és élénkséget ad a salátának, ami fokozza ennek az ételnek az ízét.

Reels

Új