HIRDETŐ

Forrás: DeeNida from Canva

Sertéshús gombával és tejszínnel

A tejszínes gombás sertéshús egy hagyományos cseh étel, amely kiemelkedik az ízvilágával. A gomba és a tejszín adja a hús zsengeségét és krémes állagát. Ez a recept tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Sertéshús (nyak vagy bélszín) Hozzáadott
  • 250 g Friss gomba (mogyoró vagy gomba) Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • 1 Kanálok sima liszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A húst kisebb darabokra vágjuk, és sóval, borssal fűszerezzük. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a húst mindkét oldalán aranybarnára.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a húshoz adjuk. Pároljuk, amíg a hagyma aranyszínűvé nem kezd válni.

3. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt gombát, és pirítsa további 10 percig, amíg a gomba elkezdi kiadni a levét.

4. Lépés

Adjuk hozzá a lisztet, keverjük meg és pirítsuk egy ideig.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Főzzük körülbelül 5-10 percig, amíg a mártás sűrűsödni kezd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Sütemények

833 receptek

Szlovák

57 receptek

Brokkoli

71 receptek

Tojás

287 receptek