HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Spenótos bolognai lasagne

Az olasz rakott tésztája, bolognai szósszal, spenóttal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 110 g darált marhahús Hozzáadott
  • 50 g sárgarépa Hozzáadott
  • 50 g vöröshagyma Hozzáadott
  • 50 g zeller Hozzáadott
  • 50 g Spenót Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 200 g lasagne tészta Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 110 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 1.3 dl passzírozott paradicsom Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 212 dl víz Hozzáadott
  • 6 ek vaj Hozzáadott
  • 770 ml tej Hozzáadott
  • 75 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 ek vaj 2 Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Forrósítsunk olajat közepes lángon, és pirítsuk üvegesre a hagymánkat a csíkokra vágott zellerrel és répával együtt. Adjuk hozzá a darált húsokat és barnulásig pirítsuk. Öntsük rá a vörösbort, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a levét.

2. Lépés

Vegyük kislángra, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Főzzük így kb. 40 percig, és adagoljunk kanalanként vizet, ha túlzottan besűrűsödne.

3. Lépés

Készítsünk béchamel-szószt: olvasszunk vajat serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 1 percig kis lángon. Adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel és sűrűsítsük be, szintén folytonos kavargatás mellett. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

4. Lépés

A béchamel-szószhoz olvasszunk vajat serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és kevergessük 1 percig kis lángon. Adjuk hozzá a tejet, forraljuk fel és sűrűsítsük be, szintén folytonos kavargatás mellett. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

5. Lépés

Az előkészített spenótot főzzük forró sós vízben 2-3 percig, utána nyomkodjuk ki belőle a vizet egy konyharuhával, végül aprítsuk fel kisebb darabokra.

6. Lépés

Vegyünk egy nagyobb, kivajazott tűzálló tálat, öntsünk az aljára egy adag bolognai szószt, szórjuk meg reszelt parmezánforgáccsal, spenóttal, majd helyezzünk rá egy réteg lasagne tésztalapot.

7. Lépés

Ezután következik a béchamel-szószos réteg, ugyanígy sajttal megszórva, majd megint a húsos, némi spenót, és így tovább, amíg el nem fogy. Tésztaréteggel fejezzük be, öntsük rá a fennmaradó szószt, és helyezzünk a tetejére kisebb vajdarabokat is.

8. Lépés

Előmelegített sütőben süssük kb. 200 fokon 30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. A sütőből kivéve pihentessük-hűtsük 15 percig, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új