HIRDETŐ

Forrás: peterzsuzsa from Getty Images

Sült báránycomb csonttal

Egy finom csontos báránycomb receptje, amelynek elkészítése több időt vesz igénybe, de az eredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg Báránycomb csonttal Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 gallyak Rosemary Hozzáadott
  • 2 gallyak Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 EK Olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

A báránycombot megmossuk és megszárítjuk, majd a rozmaring- és kakukkfűágakat a combon késsel készített kis lyukakba dugjuk. Ez a technika segít a fűszernövények beivódását a húsba, ami egyedi és aromás ízt kölcsönöz neki.

3. Lépés

Hámozza meg a hagymát és szeletelje fel a fokhagymát. A hagyma és a fokhagyma képezi a mártás alapját, és adja meg a szükséges nedvességet és ízt a sültnek.

4. Lépés

Szórja meg a combot sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd kenje be olívaolajjal.

5. Lépés

Helyezze a báránycombot a hagymára és a fokhagymára egy tepsibe. Meglocsolhatjuk még egy kis olívaolajjal.

6. Lépés

Helyezze a sütőedényt a sütőbe, és süsse körülbelül 2 órán át, vagy amíg a hús kezd leválni a csontról. Ha sütés közben rendszeresen megkenjük a húst a zsírral, az biztosítja a szaftosságot.

7. Lépés

Vegye ki a báránycombot a sütőből, és hagyja pihenni legalább 15 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel így a hús megőrzi szaftosságát.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Sült birkacomb fóliában

Finom sült birkacomb fóliában.

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Sült csirke serpenyőben

Egy finom serpenyőben sült csirke receptje.

Húsgombóc spagettivel

Klasszikus olasz étel, amit nem csak a gyerekek fognak imádni. Az ízletes paradicsomszószban elkészített húsgombóc tálalását spagettivel ajánljuk.

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

Ropogós és lédús csirkecombok a sütőben

Ez a finom és egyszerű sült csirkecombos étel tökéletes családi vacsorának vagy heti előkészületnek. A csirkecombokat fűszerkeverékben pácoljuk, majd ropogósra sütjük, hogy a bőrük ropogós, a belsejük pedig puha és szaftos legyen. Tálalja rizzsel, salátával vagy kedvenc köretével a teljes értékű étkezéshez.

Csirkemell baconbe tekerve

Lédús csirke mell, tökéletes bacon ízzel

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Sült birkacomb fóliában

Finom sült birkacomb fóliában.

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Sült csirke serpenyőben

Egy finom serpenyőben sült csirke receptje.

Húsgombóc spagettivel

Klasszikus olasz étel, amit nem csak a gyerekek fognak imádni. Az ízletes paradicsomszószban elkészített húsgombóc tálalását spagettivel ajánljuk.

Marhahús áfonyaszósszal

Tökéletes marhahús receptje áfonyaszósszal, amely alkalmas az ünnepi asztalra.

Ropogós és lédús csirkecombok a sütőben

Ez a finom és egyszerű sült csirkecombos étel tökéletes családi vacsorának vagy heti előkészületnek. A csirkecombokat fűszerkeverékben pácoljuk, majd ropogósra sütjük, hogy a bőrük ropogós, a belsejük pedig puha és szaftos legyen. Tálalja rizzsel, salátával vagy kedvenc köretével a teljes értékű étkezéshez.

Csirkemell baconbe tekerve

Lédús csirke mell, tökéletes bacon ízzel

Reels

Új