HIRDETŐ

Forrás: marcomayer from Getty Images

Sütőben sült borjúhús

Ez a hagyományos szlovák recept a sütőben sült borjúhúshoz egyszerű az elkészítés és tele van ízvilággal. A hús finoman pácolva és aranybarnára sütve készül, ami fantasztikus ízt és textúrát ad a húsnak. Tökéletes családi ebédre vagy vacsorára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hús

  • 1 kg borjúhús Hozzáadott

Pácolás

  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 db friss rozmaring Hozzáadott
  • 2 kanalak olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Szárítsa meg a borjúhúst papírtörlővel, majd helyezze a húst egy nagy tepsibe.

2. Lépés

A marinád elkészítéséhez keverje össze a fokhagymagerezdeket, friss rozmaringot, olívaolajat, sót és őrölt feketeborsot. Kenje be a húst a marináddal.

3. Lépés

Helyezze a húst a sütőbe, és süssön körülbelül 1,5 órán át, vagy amíg a hús finoman aranybarna, és a húsnak a legvastagabb részébe helyezett hőmérő 70°C-ot mutat.

4. Lépés

Húzza ki az elkészült húst a sütőből, és hagyja legalább 15 percig pihenni a szeletelés előtt. Ezután szolgálja fel kedvenc köretével.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek