HIRDETŐ
Szaggatott sertéshús szósszal és sült burgonyakarikákkal
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Alapanyagok
- 1 kg sertéslapocka
- 2 db The Onion
- Burgonya
A pácra
- 5 szegfűszeg Fokhagyma
- 2 EK Szójaszósz
- 1 EK Worchester szósz
- 1 tk Teljes zsírtartalmú mustár
- 1⁄4 csészék olaj
- 2 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt pirospaprika
HIRDETŐ
Eljárás
300 perc.
1. Lépés
Az előző napon készítettem elő a húst, megmostam és megszárítottam. A húst finoman mustárral bepréseltem. Elkészítettem a marinádot az összes hozzávalóból, és ráöntöttem a húsra, majd alaposan bedörzsöltem. Letakartam a húst, és hagytam pihenni másnapig.
2. Lépés
Másnap a sütés előtt a húsköré teletettem cikkekre vágott hagymával, lefedtem az egészet és 160°C-on 3 órán keresztül sütöttem. Ez alatt a krumplit párizsi tallérkákra vágtam, megsóztam, tettem rá még krumplifűszert és serpenyőben, forró olajban sülttem meg őket. Mikor a hús elkészült, átvettem egy másik tálba, ahol aztán kétfogú villával széttépkedtem, a hús szaftját pedig hagymástul egy tálba öntöttem és botmixerrel simára kevertem, melyből egy finom, lágy hagyma mártás lett.