HIRDETŐ

Szalagos fánk - a hagyomány és a kreativitás találkozása

A szalagos fánk egy hagyományos magyar édesség, amely újragondolva nyújt különleges ízvilágot és megjelenést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 kg liszt Hozzáadott
  • 12 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 12 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék Hozzáadott
  • 12 Csésze darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, tojást és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra egy nyújtódeszkán, és helyezzük rá a tölteléket, amit előzőleg összekevertünk.

4. Lépés

A tésztát fóliával borítva, kb. 1 órát hagyjuk pihenni.

5. Lépés

A tésztát kinyújtjuk és szalagos formában hajtogatjuk.

6. Lépés

Olajban kisütjük, majd cukrozott porcukorban forgatjuk.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Lazac

36 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szlovák

57 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2152 receptek