HIRDETŐ

Szalagos fánk - a hagyomány és a kreativitás találkozása

A szalagos fánk egy hagyományos magyar édesség, amely újragondolva nyújt különleges ízvilágot és megjelenést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 kg liszt Hozzáadott
  • 12 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 12 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék Hozzáadott
  • 12 Csésze darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, tojást és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra egy nyújtódeszkán, és helyezzük rá a tölteléket, amit előzőleg összekevertünk.

4. Lépés

A tésztát fóliával borítva, kb. 1 órát hagyjuk pihenni.

5. Lépés

A tésztát kinyújtjuk és szalagos formában hajtogatjuk.

6. Lépés

Olajban kisütjük, majd cukrozott porcukorban forgatjuk.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

495 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

952 receptek

Cukkini

145 receptek

Sütemények

827 receptek

Gyors ételek

2092 receptek

Vacsora

1657 receptek

Reggeli

410 receptek

Ebéd

2535 receptek