HIRDETŐ

Szalagos fánk - a hagyomány és a kreativitás találkozása

A szalagos fánk egy hagyományos magyar édesség, amely újragondolva nyújt különleges ízvilágot és megjelenést.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 kg liszt Hozzáadott
  • 12 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 12 Csésze cukor Hozzáadott
  • 12 Csésze tej Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze olaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék Hozzáadott
  • 12 Csésze darált dió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A lisztet, élesztőt, cukrot és sót keverjük össze egy tálban.

2. Lépés

Adjunk hozzá tejet, tojást és olajat, és jól dolgozzuk össze a tésztát. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra egy nyújtódeszkán, és helyezzük rá a tölteléket, amit előzőleg összekevertünk.

4. Lépés

A tésztát fóliával borítva, kb. 1 órát hagyjuk pihenni.

5. Lépés

A tésztát kinyújtjuk és szalagos formában hajtogatjuk.

6. Lépés

Olajban kisütjük, majd cukrozott porcukorban forgatjuk.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új