HIRDETŐ

Forrás: Kritchai Chaibangyang for iStockPhotos

Szívderítő tészta pörkölt recept

Imádom a tésztapörköltet, és ez az abszolút kedvencem! Sok hideg téli napot megmentettem már ezzel a recepttel, és boldoggá tettem a barátaimat és a családomat. A pörkölt kiadós, tápláló és egyszerűen finom. Az elkészítése nagyon egyszerű, de az eredmény lenyűgöző. Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Tészta (én pennét használok, de más tészták is megfelelnek) Hozzáadott
  • 2 dögevő Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Can Paradicsom Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 3 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 Pinch cukor Hozzáadott
  • 1 Tablespoon paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 Bögre Tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A tésztapörkölt recepthez először sós vízben főzzük al dente-re a tésztát. Javaslom, hogy a csomagoláson feltüntetettnél egy kicsit kevesebbet főzzük, mivel később tovább fő a levesben. Ezután lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. Lépés

Amíg a tészta fő, hámozza meg és aprítsa fel a sárgarépát és a hagymát. A fokhagymát apróra vágjuk.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy fazékban, és dinszteljük a hagymát, amíg áttetszővé válik. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát és a sárgarépát, és pároljuk néhány percig. A csipetnyi cukor segít a pörkölt aromájának kialakulásában.

4. Lépés

Most keverje bele a paradicsompürét, és röviden pirítsa meg. Ezután adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, és közepes lángon 10-15 percig pároljuk. Javaslom, hogy a konzervparadicsomot előzőleg késsel aprítsuk fel, hogy később ne legyen túl durva a pörköltben.

5. Lépés

Adja hozzá a zöldséglevest a fazékhoz, és forralja fel az egészet. Most adjuk hozzá a főtt tésztát és az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval és borssal, és ismét forraljuk fel. Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a tejfölt, ettől lesz a tésztapörkölt szép krémes állagú.

Hasonló receptek

Borscs vegetáriánus orosz konyha

Sokféle változatban készítettem és fogyasztottam már borscsot, de ez a vegetáriánus változat kiemelkedik a többi közül. Tele van ízekkel, és kielégíti az igényt valami kiadós és laktató ételre anélkül, hogy húshoz kellene folyamodnunk. A zöldségek földes ízei tökéletesen harmonizálnak a cékla és a paradicsom édes-savanyú ízével.

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Krémjes kelbimbóleves

Egy csodásan krémes leves, amely a kelbimbó felhasználásával egyedi házi ízt kap.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Répapörkölt a nagymama receptje szerint

Gyermekként a hideg évszak mindig a házi készítésű wruken-pörkölt ideje volt. Ez a hagyományos mecklenburgi recept, amely a nagymama konyhájából származik, a legkedvesebb emlékeket őrzi számomra. A wruken pörkölt kiadós keverékével és melengető ízeivel még mindig vigasztaló melegséget hoz az otthonomba.

Cukkini-bazsalikom leves

Egy frissítő, zöld leves, amely kiemeli a cukkini és a bazsalikom ízét. Ideális egy finom ebédhez vagy egy könnyű vacsorához.

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Hasonló receptek

Borscs vegetáriánus orosz konyha

Sokféle változatban készítettem és fogyasztottam már borscsot, de ez a vegetáriánus változat kiemelkedik a többi közül. Tele van ízekkel, és kielégíti az igényt valami kiadós és laktató ételre anélkül, hogy húshoz kellene folyamodnunk. A zöldségek földes ízei tökéletesen harmonizálnak a cékla és a paradicsom édes-savanyú ízével.

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Klasszikus vegetáriánus sárgarépapörkölt

A klasszikus sárgarépapörkölt az egyik abszolút kedvenc ételem. Mindig a gyermekkoromat és nagymamám vigasztaló ételeit juttatja eszembe. Ez a sós étel könnyen elkészíthető, és ideális a hideg napokra. Ennek a vegetáriánus pörköltnek az elkészítése körülbelül 60 percet vesz igénybe, de higgye el, minden percét megéri.

Krémjes kelbimbóleves

Egy csodásan krémes leves, amely a kelbimbó felhasználásával egyedi házi ízt kap.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Répapörkölt a nagymama receptje szerint

Gyermekként a hideg évszak mindig a házi készítésű wruken-pörkölt ideje volt. Ez a hagyományos mecklenburgi recept, amely a nagymama konyhájából származik, a legkedvesebb emlékeket őrzi számomra. A wruken pörkölt kiadós keverékével és melengető ízeivel még mindig vigasztaló melegséget hoz az otthonomba.

Cukkini-bazsalikom leves

Egy frissítő, zöld leves, amely kiemeli a cukkini és a bazsalikom ízét. Ideális egy finom ebédhez vagy egy könnyű vacsorához.

Krémes csicsóka leves recept

Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, különösen a hideg téli hónapokban. A csicsóka leves nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. És olyan gyorsan és egyszerűen elkészíthető! A csicsóka egy olyan növény, amelynek enyhén édes gumóját a yaconhoz hasonlóan gyökérzöldségként használják táplálkozásra.

Reels

Új