HIRDETŐ

Forrás: Muratani from Canva

Szőlőlé

A szőlőlé egy ízletes, egészséges és egyszerűen elkészíthető ital, ami tökéletes frissítő a meleg nyári napokon, de akár a hideg téli estéken is fogyasztható. C-vitaminban gazdag, így az immunrendszert is erősíti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg szőlő Hozzáadott
  • 12 citrom leve Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg a szőlőt, majd tegyük egy nagy fazékba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a citromlevet.

3. Lépés

Öntsünk rá 2 liter vizet.

4. Lépés

Főzzük lassú tűzön körülbelül 1 órán át.

5. Lépés

Ezután hagyjuk hűlni a levet, majd szűrjük át.

6. Lépés

Töltsük üvegekbe vagy palackokba a szűrt levet, és hűtsük le a hűtőben. Jobb, ha pár órát áll a hűtőben mielőtt fogyasztanánk, így az ízek jobban összeérnek.

7. Lépés

Fogyasztás előtt rázogassuk fel a palackot/üveget.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek