HIRDETŐ

Forrás: HLPhoto for Adobe Stock

Szószban párolt szarvaspörkölt

Egy laktató vadhús étel, különösen a hideg hónapokban népszerű. A szarvas húst ízesített szószban pároljuk, ezáltal válik különösen finommá és lédússá. Az ételt legjobban nokedlivel és vöröskáposztával tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Szarvaspörkölt

  • 112 kg őzgerinc Hozzáadott

Szósz

  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 2 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 500 ml Vadvadhús alaplé Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Rosemary Hozzáadott
  • 1 Teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 Pinch só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A szarvasraguhoz előmelegíti a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, majd pirítsd meg a szarvashúst minden oldalán.

3. Lépés

Ezután távolítsa el a húst, és ugyanabban a serpenyőben pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Öblítse le vörösborral, majd adja hozzá a vadas alaplevet és a fűszereket.

5. Lépés

Tegye vissza a húst a serpenyőbe, és hagyja sülni a sütőben körülbelül 2,5 órán keresztül.

6. Lépés

Eközben időnként ellenőrizze, hogy van-e elég folyadék, és szükség esetén adjon hozzá még egy kis alaplevet.

7. Lépés

Vegye ki a húst a sütőből, és hagyja pár percig pihenni, mielőtt felvágja.

8. Lépés

Tálalja a szarvas sültet a szósszal, knédlivel és vöröskáposztával.

Hasonló receptek

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Szaftos csirkepaprikás

Egy abszolút klasszikus nálunk otthon. Egyszerű elkészíteni és ízében nagyszerű.

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

Csirkehús tejszínnel

Recept csirkehús tejszínnel, ami gyors ebédhez vagy vacsorához kiváló.

Sült marhamáj háziasszony módra

Az egyik abszolút kedvenc receptem és a német konyha klasszikusa a sült marhamáj. Évek óta készítem ezt az ételt a saját konyhámban, és az idők során apró módosításokkal tökéletesítettem. Nagyon örülök, hogy itt megoszthatom veletek.

Hasonló receptek

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Szaftos csirkepaprikás

Egy abszolút klasszikus nálunk otthon. Egyszerű elkészíteni és ízében nagyszerű.

Ropogósra sült csirkecombok a sütőben

A ropogósra sült csirkecombok receptje az egyik kedvencem egy hangulatos hétvégi étkezéshez. A csirkecombok kívül ropogósak, belül pedig puhák és szaftosak, egyszerűen ellenállhatatlanok. A receptemben használt fűszerekkel a csirkének mindig aromás, erős, de nem túl erős íze van.

Csirkehús tejszínnel

Recept csirkehús tejszínnel, ami gyors ebédhez vagy vacsorához kiváló.

Sült marhamáj háziasszony módra

Az egyik abszolút kedvenc receptem és a német konyha klasszikusa a sült marhamáj. Évek óta készítem ezt az ételt a saját konyhámban, és az idők során apró módosításokkal tökéletesítettem. Nagyon örülök, hogy itt megoszthatom veletek.

Reels

Új