:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-Za0o7Vgv5ZytwxVwLXq/4e97fa9dab7cc3688083b3a01a2666.png)
Forrás: canva:ildipapp
Sztroganov
A személyes tapasztalatom alapján a Sztroganov egy igen egyszerű, de mégis ízletes és laktató étel, melynek elkészítését már többször is sikeresen megvalósítottam.
Hozzávalók
- 500 g felsál, marha vagy sertés
- 2 Közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 2 evőkanál vaj
- 200 ml húsleves
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál Mustár
- só és bors ízlés szerint
- 1 evőkanál liszt
Eljárás
Először vágjuk fel az apróra a hagymákat és a fokhagymát. Én a hagymát mindig pici kockákra vágom, mert úgy a legjobb a textúrája az ételben.
Ezután készítsük elő a húst. Javaslom, hogy használjunk éles, konyhai kést, és vágjuk a húst vékony csíkokra. Az ilyen vékony hús hihetetlenül omlós és szaftos lesz, amint elkészült.
A vajat olvasszuk fel egy nagyobb serpenyőben, majd futtassuk meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Adjuk hozzá a húst, és süssük addig, amíg minden oldalán aranybarna nem lesz. Ekkor mindig ügyeljek arra, hogy ne mozgassam a húsdarabokat túl korán, így szép, ropogós kéreg alakulhat ki rajtuk.
Szórjuk meg a húst 1 evőkanál liszttel, majd öntsük hozzá a húslevest, keverjük jól össze.
Adjuk hozzá a mustárt, a tealját, sót és borsot, majd keverjük össze és hagyjuk rotyogni 10-15 percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/IXBJeD4BUpcNoLoH7W2_/1141bf80685557600335eb7bbd3f91.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AJLG-N2WVJ06Gd6M-7Nu/185e958afa268c2be7bc2738397f06.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qwa6dF-eqO2CdJOjp74p/4e9e1e3c7dede4cd482737e9031ea3.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/5t6MRfA4Bf0KNViSBems/b6d91a20313e369d4b55f573a7504c.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HNSm1KAK-BwT-0MXFst3/5d308a3863563cb2cc38756353d4a7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)












