Forrás: Youtube
Tavaszi epres sajttorta
A legjobb amikor az első friss eperből valami igazán jót készíthetünk.
Hozzávalók
A krémhez
- 25 dkg túró
- 50 dkg mascarpone
- 1 doboz tejföl kis doboz
- 4 ks tojás
- 15 dkg cukor
- 1 Csomag vaníliáscukor bourbon
- 3 ek liszt
A kekszes alaphoz
- 25 dkg zabkeksz darálva
- 13 dkg margarin
A eperöntethez
- 10 dkg cukor
- 50 dkg friss eper
- 1 ks citrom
- 1⁄2 csokor friss bazsalikom
A tálaláshoz
- 2 dl habtejszín
Eljárás
Megolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük a cukorral elkevert darált kekszhez, és a morzsát a sütőforma aljára lapítjuk.
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a mascarponét, a tejfölt, és végül a lisztet, és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, és a kekszes alapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 40-50 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt pár órára a hűtőbe tesszük.
Az eperöntethez a friss epret a cukorral, és az apróra vágott friss bazsalikom levéllel, 3 evőkanál friss citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal egy edényben összeforraljuk.
A tejszínt habbá verjük, és tálaláskor a sajttorta szeletek tetejére nyomjuk, majd vékonyan rácsurgatjuk a hideg eperöntetet.