HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tavaszi epres sajttorta

A legjobb amikor az első friss eperből valami igazán jót készíthetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A krémhez

  • 25 dkg túró Hozzáadott
  • 50 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 1 doboz tejföl kis doboz Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliáscukor bourbon Hozzáadott
  • 3 ek liszt Hozzáadott

A kekszes alaphoz

  • 25 dkg zabkeksz darálva Hozzáadott
  • 13 dkg margarin Hozzáadott

A eperöntethez

  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 50 dkg friss eper Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 12 csokor friss bazsalikom Hozzáadott

A tálaláshoz

  • 2 dl habtejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Megolvasztjuk a vajat, és hozzáöntjük a cukorral elkevert darált kekszhez, és a morzsát a sütőforma aljára lapítjuk.

2. Lépés

A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a mascarponét, a tejfölt, és végül a lisztet, és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is, és a kekszes alapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 40-50 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt pár órára a hűtőbe tesszük.

3. Lépés

Az eperöntethez a friss epret a cukorral, és az apróra vágott friss bazsalikom levéllel, 3 evőkanál friss citromlével és egy kevés reszelt citromhéjjal egy edényben összeforraljuk.

4. Lépés

A tejszínt habbá verjük, és tálaláskor a sajttorta szeletek tetejére nyomjuk, majd vékonyan rácsurgatjuk a hideg eperöntetet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új