HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: sharonang

Thai ropogós sült hal tamarind mártással

A számtalan finomság közül kiemelkedik a thaiföldi ropogós hal tamarindmártással, amelynek finom kombinációját a pelyhes, ropogós hal tökéletesen ellensúlyozza a tamarindmártás savanykás édessége.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 600 g Fehér halfilé Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csésze Kukoricaliszt Hozzáadott
  • Olaj a mélysütéshez Hozzáadott
  • 2 Nagy mogyoróhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 3 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 teáskanál Chilipehely (nem kötelező, vagy ízlés szerint) Hozzáadott
  • 4 EL Tamarind paszta Hozzáadott
  • 3 EL Halszósz Hozzáadott
  • 3 EL Barna cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a halfiléket sóval ízesítjük, és körülbelül 10 percig hagyjuk állni. Ez nemcsak ízesít, hanem segít eltávolítani a felesleges nedvességet a halból, ami a sütés közbeni ropogósabbá teszi a halat.

2. Lépés

Amíg várakozik, állítson fel egy állomást a mélysütéshez. Itt egy profi tipp: használjon wokot a mélysütéshez, mivel az egyenletesen melegszik fel, és így jobban kontrollálhatja a hőfokot. Öntsön annyi olajat, hogy a hal teljesen elmerüljön benne, és közepes lángon melegítse fel.

3. Lépés

A halfiléket kukoricalisztbe mártjuk, hogy egyenletesen bevonjuk őket. Ez segít elérni a kívánt ropogós külsőt.

4. Lépés

Ha az olaj elég forró (ezt úgy ellenőrizheti, hogy egy kis kenyérdarabot beledob az olajba; ha sistereg és aranyszínűvé válik, az olaj készen van), óvatosan tegye bele a halfiléket. Legyünk óvatosak, mert az olaj kifröccsenhet.

5. Lépés

Süsse a halat világosbarnára és ropogósra, időnként megforgatva. Ez oldalanként körülbelül 5-7 percet vesz igénybe, a filé vastagságától függően. A ropogósra sült halat konyhai papíron lecsepegtetjük, hogy felszívja a felesleges olajat.

6. Lépés

Tartsa melegen a sült halat, amíg elkészíti a tamarindmártást. Egy külön serpenyőben közepes lángon hevítsünk olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, a felaprított fokhagymát és a chilipelyhet. Párolja, amíg aranybarna és aromás lesz.

7. Lépés

Adjuk hozzá a tamarindpasztát, a halszószt és a barna cukrot. Addig keverjük, amíg jól össze nem keveredik. A keverék sűrű, ragacsos és fényes lesz. Kóstolja meg; ha túl fanyar, adjon hozzá több cukrot, ha pedig túl édes, adjon hozzá több halszószt. Minden az egyensúlyról szól.

8. Lépés

Végül közvetlenül tálalás előtt öntse rá a tamarindmártást a ropogós halra. Ne feledje, ne fedje túl korán a halat a mártással, mert elázik.

9. Lépés

És voilá! Megvan a tálalásra kész, ínycsiklandozó thai ropogós hal tamarind mártással. Ez a recept az ízek egyensúlyáról szól - a savanykás-édes tamarindszósz és a hal ropogós íze. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Sült sajtos tonhalas konzerv húsgombócok

Ezek a húsgombócok ízletesek, könnyűek és rendkívül laktatóak. Az egészségesebb táplálkozásra összpontosítva a sütés helyett a húsgombócok sütése csökkenti a bevitt zsírok mennyiségét.

Tökéletes egyszerű sütőben grillezett lazac

Ez a recept kihozza a lazac frissítő, ropogós kérgét, miközben a belső hús nedvesen és puhán marad.

Friss lazac citromos kapribogyóval

A kapribogyós lazac mindig is ízletes élvezetekké varázsolta az otthoni estéket. Ez egy gyors, mégis lenyűgöző étel, amely mindig lenyűgözi a vendégeket, vagy csak egy díszes vacsora a családdal.

Fűszeres citromos és fokhagymás sütőben sült tőkehal

A tőkehal intenzív íze tökéletesen keveredik a citrommal és a gyógynövényekkel, és egy halom párolt zöldséggel tálalva ez egy kiadós, mégis egészséges étel. Elég könnyű elkészíteni, és tökéletes akár egy hétköznap esti vacsorára, akár a vendégek lenyűgözésére.

Magyaros halászlé egyszerűen

Akár nyáron készül a bográcsban, akár télen a konyhában, a halászlé mindenhogy jól esik. Ezzel az egyszerű recepttel pedig pofonegyszerű lesz elkészíteni.

Házi készítésű forró lazac Cézár saláta

Ez a ropogós, serpenyőben sült lazac krémes, fanyar öntettel párosítva a gasztronómiai mennyországban készült párosítás.

Kemencében sült friss lazac citrommal és kaporral

Ez az egyszerű, go-to recept, a Sült lazac citrommal és kaporral, a háztartásomban az étkezések egyik alapdarabjává vált, és örömmel készítem el gyakran.

Egyben sült tengeri sügér

Ez a recept egy egyszerű és mégis ízgazdag tengeri sügér tálalást ír le, melyet természetes ízeivel érdemes élvezni. Az egyszerű, európai stílusú sült hal minden hozzávalóját könnyű megszerezni, így nem esel majd nehezébe elkészíteni. Az egészben sült sügér a hal lágy, fehér húsának legszebb állapotát mutatja meg, és kínálja az azonnali szalvétázás örömét.

Hasonló receptek

Sült sajtos tonhalas konzerv húsgombócok

Ezek a húsgombócok ízletesek, könnyűek és rendkívül laktatóak. Az egészségesebb táplálkozásra összpontosítva a sütés helyett a húsgombócok sütése csökkenti a bevitt zsírok mennyiségét.

Tökéletes egyszerű sütőben grillezett lazac

Ez a recept kihozza a lazac frissítő, ropogós kérgét, miközben a belső hús nedvesen és puhán marad.

Friss lazac citromos kapribogyóval

A kapribogyós lazac mindig is ízletes élvezetekké varázsolta az otthoni estéket. Ez egy gyors, mégis lenyűgöző étel, amely mindig lenyűgözi a vendégeket, vagy csak egy díszes vacsora a családdal.

Fűszeres citromos és fokhagymás sütőben sült tőkehal

A tőkehal intenzív íze tökéletesen keveredik a citrommal és a gyógynövényekkel, és egy halom párolt zöldséggel tálalva ez egy kiadós, mégis egészséges étel. Elég könnyű elkészíteni, és tökéletes akár egy hétköznap esti vacsorára, akár a vendégek lenyűgözésére.

Magyaros halászlé egyszerűen

Akár nyáron készül a bográcsban, akár télen a konyhában, a halászlé mindenhogy jól esik. Ezzel az egyszerű recepttel pedig pofonegyszerű lesz elkészíteni.

Házi készítésű forró lazac Cézár saláta

Ez a ropogós, serpenyőben sült lazac krémes, fanyar öntettel párosítva a gasztronómiai mennyországban készült párosítás.

Kemencében sült friss lazac citrommal és kaporral

Ez az egyszerű, go-to recept, a Sült lazac citrommal és kaporral, a háztartásomban az étkezések egyik alapdarabjává vált, és örömmel készítem el gyakran.

Egyben sült tengeri sügér

Ez a recept egy egyszerű és mégis ízgazdag tengeri sügér tálalást ír le, melyet természetes ízeivel érdemes élvezni. Az egyszerű, európai stílusú sült hal minden hozzávalóját könnyű megszerezni, így nem esel majd nehezébe elkészíteni. Az egészben sült sügér a hal lágy, fehér húsának legszebb állapotát mutatja meg, és kínálja az azonnali szalvétázás örömét.

Reels

Új