HIRDETŐ
Tócsni - a házi kedvenc finomság
A tócsni egy tradicionális magyar étel, ami főleg a téli hónapokban kerül előszeretettel az asztalra. Elsősorban zsemlemorzsából és burgonyából készül, de hozzáadhatunk más zöldségeket is, mint például cukkini, padlizsán, vagy éppen hagymát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 ks tojás
- 2 dl tej
- 2 dl liszt
- 1 Csomag szódabikarbóna
- só
- a olaj sütéshez
- fűszerek opcionális
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A tojásokat a tejjel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
2. Lépés
Adunk hozzá egy csipet sót és a kívánt fűszereket, és összekeverjük.
3. Lépés
Egy serpenyőben melegítünk egy kevés olajat, és kis adagokban belekanalazzuk a tésztát.
4. Lépés
Két oldalról aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel megszárítjuk.
5. Lépés
Tálaljuk melegen, lehetőleg sajttal, tejföllel, vagy akár mézzel, és fogyaszthatjuk.