HIRDETŐ

Tócsni

A tócsni vagy lapcsánka igen népszerű csemege nem csak Magyarországon, hanem a szlovák, a cseh, és a székely konyhában is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 40 dkg krumpli Hozzáadott
  • 40 dkg liszt Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • fél teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • fél fej vöröshagyma Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A krumplikat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy tiszta konyharuhán kinyomkodjuk belőle a levét.

2. Lépés

A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót, a borsot, és az apróra vágott vöröshagymát.

3. Lépés

Az összetevőket jól összedolgozzuk.

4. Lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat.

5. Lépés

Az elkészített masszát evőkanálnyi adagokban a serpenyőbe tesszük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

6. Lépés

A kész tócsnákat papírtörlővel kibélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges olajat magába szívja.

7. Lépés

A tócsnit frissen, melegen tálaljuk, tejföllel és sajttal a tetején.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek