Forrás: Youtube
Tökéletes supreme csirkemell
Az igazán szaftos natúr csirkemell.
Hozzávalók
- só bors
- 2 ks csirkemell
- 3 ek olaj
- 1 ek vaj
- 2 ág Kakukkfű
- 1 ks fokhagyma
Eljárás
Először is a csirkemellek mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőt jó alaposan felhevítünk három evőkanál étolajjal, és amikor már jó forró, beletesszük a csirkemelleket. Ezeket fél percenként megforgatjuk.
Ha szép kérget kapott mindkét oldal mehetnek is a 150 fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen egészen pontosan 15 percre.
Ha letelt az idő kivesszük a melleket, a serpenyőben felolvasztunk egy nagy evőkanálnyi vajat, 2 kis ág kakukkfűvel és egy összeroppantott fokhagymával, és persze a sütőből kivett csirkemellekből kifolyt szaftot is hozzáöntjük.
A csirkemelleket gyorsan átforgatjuk, és egy kanállal locsolgatjuk a fűszeres vajjal, míg mindenhol jól bevonja az ízletes szaft. Két perc pihentetés után már szervírozhatjuk is.