Forrás: Pixabay: gurkanerol
Tökéletesen sült Tepsis tarja
Ez a recept kedvemcém a konyhában. A ropogós, ízletes sertéstarja egy komoly húsételek gyönyörű darabja és azok számára is könnyen elkészíthető, akik még csak most ismerkednek a főzéssel.
Hozzávalók
- 11⁄2 kg sertéstarja
- 4 evőkanál olaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál kömény
- 2 dl húsleves
Eljárás
A sertéstarját először is megmossuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ne féljünk bőkezűek lenni a fűszerezéssel, hiszen a hús nagy része elnyeli az ízeket, ezért fontos, hogy legyen bő fűszerezés.
A tarját egy előmelegített, olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük, majd nagy lángon sütjük mindkét oldalát, míg szép aranybarnára nem sül. Itt fontos, hogy csak akkor fordítsuk meg a húst, ha már szépen megsült az egyik oldala, hogy ne szakadjon szét.
A tarja mindkét oldalát besütöttük, húzzuk lejjebb a lángot, és adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd szórjuk meg a pirospaprika és a kömény keverékével.
Miután a hagyma üvegesre párolódott, öntsük rá a húslevest, majd takarjuk le az egészet alufóliával.
Az előmelegített sütőben (180 fok) süssük kb. 90 percig, de időközben néhányszor locsoljuk meg a hús levével, hogy ne száradjon ki, és megőrizze zamatos ízét.