HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: gurkanerol

Tökéletesen sült Tepsis tarja

Ez a recept kedvemcém a konyhában. A ropogós, ízletes sertéstarja egy komoly húsételek gyönyörű darabja és azok számára is könnyen elkészíthető, akik még csak most ismerkednek a főzéssel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 kg sertéstarja Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál kömény Hozzáadott
  • 2 dl húsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéstarját először is megmossuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ne féljünk bőkezűek lenni a fűszerezéssel, hiszen a hús nagy része elnyeli az ízeket, ezért fontos, hogy legyen bő fűszerezés.

2. Lépés

A tarját egy előmelegített, olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük, majd nagy lángon sütjük mindkét oldalát, míg szép aranybarnára nem sül. Itt fontos, hogy csak akkor fordítsuk meg a húst, ha már szépen megsült az egyik oldala, hogy ne szakadjon szét.

3. Lépés

A tarja mindkét oldalát besütöttük, húzzuk lejjebb a lángot, és adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, majd szórjuk meg a pirospaprika és a kömény keverékével.

4. Lépés

Miután a hagyma üvegesre párolódott, öntsük rá a húslevest, majd takarjuk le az egészet alufóliával.

5. Lépés

Az előmelegített sütőben (180 fok) süssük kb. 90 percig, de időközben néhányszor locsoljuk meg a hús levével, hogy ne száradjon ki, és megőrizze zamatos ízét.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek