HIRDETŐ

A kelkáposzta új arca: Rakott Kelkáposzta

Egy finom és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető és remek választás, ha a hagyományosabb ételek unalmától szenvedsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy kelkáposzta Hozzáadott
  • 1 kg darált hús marhahús Hozzáadott
  • sertés vagy bárány Hozzáadott
  • 1 Fej közepes vöröshagyma reszelve Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag rizs g Hozzáadott
  • 2 Csésze húsleves Hozzáadott
  • és Só bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag reszelt sajt g Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A kelkáposztát mossuk meg, és vágjuk le a nehéz levélkéit. Főzzük puhára egy nagy fazékban forró vízben, és hagyjuk hűlni.

2. Lépés

A darált húst, vöröshagymát, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.

3. Lépés

A káposztalével együtt főzzük meg a rizst egy másik fazékban.

4. Lépés

Olajat hevítünk egy nagyméretű serpenyőben és dolgozzuk meg benne a húskeveréket, amíg szép piros és átsült.

5. Lépés

A káposztát vágjuk darabokra, és vesszük ki a belső részeket, hogy kapjunk egy "csónakot".

6. Lépés

Az aljára helyezzük a rizst, majd rá a húskeveréket, és megszórjuk sajttal.

7. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarna lesz.

8. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek