HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: tookapic

A legjobb egyszerű grillezett pácolt kardhal

Ez az egészséges és pikáns étel igazi közönségkedvenc volt sok nyári grillparti alkalmával. A pác egyszerű, mégis hatékony, a grillezési idő pedig rövid.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Kardhal filé Hozzáadott
  • 14 csésze citromlé Hozzáadott
  • 14 csésze olívaolaj Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 evőkanál Petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

255 perc.
1. Lépés

Az első lépés a pác elkészítése: Keverjük össze 1/4 csésze citromlevet és 1/4 csésze olívaolajat egy közepes méretű tálban. A keverékhez adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 evőkanál szárított bazsalikomot és 1 evőkanál frissen vágott petrezselymet. Ez a hozzávalók kombinációja frissességet és ízt kölcsönöz a kardhalnak.

2. Lépés

Fűszerezze a kardhalfilét ízlés szerint sóval és borssal. Ügyeljen arra, hogy mindkét oldalát megfelelően bevonja, hogy a grillezés során a hal teljes íze érvényesüljön.

3. Lépés

A kardhalfiléket merítse a páclébe, ügyelve arra, hogy mindkét oldalukat beborítsa. Ez a lépés azért lényeges, mert a pácot a kardhal magába szívja, és így fantasztikus ízvilágot varázsol az étkezőasztalra.

4. Lépés

Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük a filéket a hűtőbe, hagyjuk pácolódni körülbelül 4 órán át. Úgy vettem észre, hogy minél tovább pácoljuk a halat, annál több ízt szív magába, de 24 óránál tovább ne hagyjuk, mert a citromlében lévő sav megfőzheti a halat.

5. Lépés

Melegítse elő a grillt magas hőfokra. Ha a grillrácsot olajjal vagy tapadásmentes spray-vel bekenjük, az segít megakadályozni, hogy a hal a grillezés során leragadjon.

6. Lépés

Ha a grill felforrósodott, grillezzük a kardhalat oldalanként 5-6 percig. Egy praktikus tipp - a halnak könnyen le kell válnia a grillről, ha már tökéletesen átsült, így ha ragad, adjon neki még egy kis időt.

7. Lépés

A grillezett kardhalat forrón tálaljuk, és ha kívánjuk, díszítsük még egy kis petrezselyemmel. Egy könnyű saláta vagy grillezett zöldségek remekül illenek ehhez az ételhez, így ez egy átfogó főétel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Sütemények

833 receptek

Szlovák

57 receptek

Brokkoli

71 receptek

Tojás

287 receptek