HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: tookapic

A legjobb egyszerű grillezett pácolt kardhal

Ez az egészséges és pikáns étel igazi közönségkedvenc volt sok nyári grillparti alkalmával. A pác egyszerű, mégis hatékony, a grillezési idő pedig rövid.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Kardhal filé Hozzáadott
  • 14 csésze citromlé Hozzáadott
  • 14 csésze olívaolaj Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 evőkanál Petrezselyem, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

255 perc.
1. Lépés

Az első lépés a pác elkészítése: Keverjük össze 1/4 csésze citromlevet és 1/4 csésze olívaolajat egy közepes méretű tálban. A keverékhez adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1 evőkanál szárított bazsalikomot és 1 evőkanál frissen vágott petrezselymet. Ez a hozzávalók kombinációja frissességet és ízt kölcsönöz a kardhalnak.

2. Lépés

Fűszerezze a kardhalfilét ízlés szerint sóval és borssal. Ügyeljen arra, hogy mindkét oldalát megfelelően bevonja, hogy a grillezés során a hal teljes íze érvényesüljön.

3. Lépés

A kardhalfiléket merítse a páclébe, ügyelve arra, hogy mindkét oldalukat beborítsa. Ez a lépés azért lényeges, mert a pácot a kardhal magába szívja, és így fantasztikus ízvilágot varázsol az étkezőasztalra.

4. Lépés

Fedjük le a tálat fóliával, és tegyük a filéket a hűtőbe, hagyjuk pácolódni körülbelül 4 órán át. Úgy vettem észre, hogy minél tovább pácoljuk a halat, annál több ízt szív magába, de 24 óránál tovább ne hagyjuk, mert a citromlében lévő sav megfőzheti a halat.

5. Lépés

Melegítse elő a grillt magas hőfokra. Ha a grillrácsot olajjal vagy tapadásmentes spray-vel bekenjük, az segít megakadályozni, hogy a hal a grillezés során leragadjon.

6. Lépés

Ha a grill felforrósodott, grillezzük a kardhalat oldalanként 5-6 percig. Egy praktikus tipp - a halnak könnyen le kell válnia a grillről, ha már tökéletesen átsült, így ha ragad, adjon neki még egy kis időt.

7. Lépés

A grillezett kardhalat forrón tálaljuk, és ha kívánjuk, díszítsük még egy kis petrezselyemmel. Egy könnyű saláta vagy grillezett zöldségek remekül illenek ehhez az ételhez, így ez egy átfogó főétel.

Hasonló receptek

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

Tökéletes gyors és egyszerű steak pác

Ez a gyors steak pác recept hihetetlenül egyszerű, mégis olyan mély ízt ad a marhahúsnak, amely valóban gazdagítja annak természetes ízét.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Pulyka a sütőben

A szaftos, tökéletesen sült pulyka klasszikus főétel bármilyen ünnepségen. Ez a pulyka vagy pulyka finom töltelékkel és bármilyen körettel szolgál fel karácsonyra vagy szilveszterre, ami el fogja bűvölni a családját!

Grillezett koreai BBQ pácolt sertés hasa

Tapasztalja meg az ízek harmóniáját ezzel a koreai BBQ sertéshas receptjével, amely egy kellemes gasztronómiai utazásnak ígérkezik. A zamatos sertéshas, egy autentikus és pikáns koreai BBQ páccal kombinálva egy olyan ételt eredményez, amely szaftos, ízletes és laktató. Nagyszerű családi vacsorákhoz vagy alkalmi nyári grillezéshez.

Pácolt sertésborda

Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.

Grillezett csirkecombok a sütőben

A sütőben grillezett csont nélküli csirkecombok receptje.

Hasonló receptek

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

Tökéletes gyors és egyszerű steak pác

Ez a gyors steak pác recept hihetetlenül egyszerű, mégis olyan mély ízt ad a marhahúsnak, amely valóban gazdagítja annak természetes ízét.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Pulyka a sütőben

A szaftos, tökéletesen sült pulyka klasszikus főétel bármilyen ünnepségen. Ez a pulyka vagy pulyka finom töltelékkel és bármilyen körettel szolgál fel karácsonyra vagy szilveszterre, ami el fogja bűvölni a családját!

Grillezett koreai BBQ pácolt sertés hasa

Tapasztalja meg az ízek harmóniáját ezzel a koreai BBQ sertéshas receptjével, amely egy kellemes gasztronómiai utazásnak ígérkezik. A zamatos sertéshas, egy autentikus és pikáns koreai BBQ páccal kombinálva egy olyan ételt eredményez, amely szaftos, ízletes és laktató. Nagyszerű családi vacsorákhoz vagy alkalmi nyári grillezéshez.

Pácolt sertésborda

Ízletes és szaftos pácolt sertésborda, amely minden grill szezonban különösen kedvelt. Ez a fűszeres borda a legjobb, ha éjszakán keresztül pácoljuk, így elegendő időt biztosítva az összes finom páclé felszívódására.

Grillezett csirkecombok a sütőben

A sütőben grillezett csont nélküli csirkecombok receptje.

Reels

Új