HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Taken

A legjobb ropogós burgonyapüré palacsinta

Ezek az ízletes burgonyapüré palacsinták belül puhák és krémesek, kívülről azonban ropogósak, így tökéletes egyensúlyt biztosítanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 csészék Burgonyapüré (lehetőleg maradék) Hozzáadott
  • 1 nagy tojás Hozzáadott
  • 14 csésze Liszt, plusz még több a porozáshoz Hozzáadott
  • 2 Zöldhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Reszelt cheddar sajt Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 212 EL Növényi olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Választható feltét: tejföl, extra sajt vagy szalonnadarabkák. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a burgonyapürét, a tojást, a lisztet, a zöldhagymát és a reszelt cheddar sajtot. Ügyeljen arra, hogy a hozzávalókat jól összekeverje, amíg ragacsos tészta nem keletkezik. A jobb íz érdekében javaslom, hogy maradék burgonyapürét használjunk, azokban már vannak hozzáadott ízek, mint a vaj, a tejszín vagy a fokhagyma, amelyek extra ízletessé teszik ezeket a palacsintákat.

2. Lépés

Ízesítse a keveréket sóval és borssal, és addig keverje, amíg minden megfelelően össze nem áll. Ne féljünk a fűszerezést ízlésünkhöz igazítani, ezek a palacsinták megbocsátóak.

3. Lépés

Kanalazzon körülbelül 1/4 csészényi burgonyás keveréket, és formázzon belőle palacsintaformát. Az egyenletesség érdekében mindig 1/4 csészényi mérőpoharat használok, hogy minden palacsinta egyforma méretű legyen.

4. Lépés

Minden palacsintát enyhén liszttel megszórunk. Ez a lépés megakadályozza, hogy a palacsinta a serpenyőhöz tapadjon, és kívülről kellemes kérget ad a palacsintának.

5. Lépés

Melegítsünk növényi olajat egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon. Tegyük bele a palacsintákat, és süssük oldalanként 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra sülnek. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlzsúfolva a serpenyő, hogy könnyebben megfordíthassuk és ropogósabb legyen a végeredmény.

6. Lépés

Tálalja forrón, kedvenc feltétjeivel, például tejföllel, extra sajttal vagy szalonnaszeletekkel.

Hasonló receptek

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Burgonya palacsinta

Tejet adok hozzá, hogy ropogósak legyenek

Héjában főtt burgonya

A burgonya egyik elkészítési módja a héjában való főzés. Ennek a receptnek az elkészítése gyors és könnyű. Gyakorlatilag csak arra kell ügyelnie, hogy ne felejtse el időben kivenni a burgonyát a fazékból.

Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus

Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.

Burgonyakrokett

A Burgonyakrokettet a nagymamám nagyon jól elkészítette, és évek óta a családunk kedvence. Az évek során sikerült elsajátítanom a legjobb tennivalókat és tanácsokat, hogy ez a fogás mindig tökéletesen sikerüljön. Most szeretném megosztani ezt a receptet, így mindenki otthon, könnyen elkészítheti.

Könnyű krémes sajtos burgonya sütés

Ez a recept a sajt gazdagságát, a burgonya kényelmét és a hagyma finom, édes ízét ötvözi. Mindig finom krémes és ízgazdag lesz, tökéletes vacsora köret, vagy önmagában is kényelmes ebédlehetőség.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Burgonyasaláta majonézzel

Hagyományos burgonyasaláta majonézzel, főételhez köretként.

Hasonló receptek

"Reiberdatschi" bajor burgonyás palacsinta

Mindig szívesen főzök Reiberdatschit a családomnak, különösen, amikor hűvös van odakint, és valami meghittre vágyunk. Ez egy tipikus bajor étel, amely sok délnémet háztartásban kedvelt. Ropogós, pikáns és hihetetlenül finom, különösen, ha friss almamártással tálaljuk.

Burgonya palacsinta

Tejet adok hozzá, hogy ropogósak legyenek

Héjában főtt burgonya

A burgonya egyik elkészítési módja a héjában való főzés. Ennek a receptnek az elkészítése gyors és könnyű. Gyakorlatilag csak arra kell ügyelnie, hogy ne felejtse el időben kivenni a burgonyát a fazékból.

Kemencében zöldség burgonyával gyors és egyszerű vegetáriánus

Mielőtt felfedeztem ezt a sütőben sült burgonyás zöldségek receptjét, gyakran küzdöttem azzal, hogy egy ízletes és egyben egészséges ételt készítsek. Mióta először elkészítettem ezt a receptet, állandó szereplője lett a konyhámnak. A sült zöldségek és a ropogós burgonya kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan, és minden alkalommal alig várom, hogy elkészíthessem.

Burgonyakrokett

A Burgonyakrokettet a nagymamám nagyon jól elkészítette, és évek óta a családunk kedvence. Az évek során sikerült elsajátítanom a legjobb tennivalókat és tanácsokat, hogy ez a fogás mindig tökéletesen sikerüljön. Most szeretném megosztani ezt a receptet, így mindenki otthon, könnyen elkészítheti.

Könnyű krémes sajtos burgonya sütés

Ez a recept a sajt gazdagságát, a burgonya kényelmét és a hagyma finom, édes ízét ötvözi. Mindig finom krémes és ízgazdag lesz, tökéletes vacsora köret, vagy önmagában is kényelmes ebédlehetőség.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Burgonyasaláta majonézzel

Hagyományos burgonyasaláta majonézzel, főételhez köretként.

Reels

Új