HIRDETŐ
Alpesi gombóc Germknödel vanília mártással

Alpesi gombóc Germknödel vanília mártással

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Eszközök

  • 250 g félig durva liszt Hozzáadott
  • 42 g friss élesztő Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 25 g Méz Hozzáadott
  • 25 g vaj Hozzáadott
  • 2 g Hozzáadott
  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 15 g citromhéj Hozzáadott
  • 120 g Szerszámok Hozzáadott
  • 1 db vaníliarúd Hozzáadott
  • 4 db sárgája Hozzáadott
  • 500 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott

A szóráshoz

  • 150 g őrölt mák Hozzáadott
  • cukor liszt Hozzáadott
  • menta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A kovász előkészítéséhez használjunk élesztőt, meleg tejet, mézet és egy kis lisztet. Hagyjuk kb. 10 percig, amíg megkel.

2. Lépés

Az eszközök Funkciók névtér functions { //Mentse el a lefordított szöveget típus save_translation = (_: { szöveg: string, }) => bármi; } // névtér functions

3. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk és 4 részre vágjuk. Minden darabkára 1-2 evőkanál lekvárt teszünk (dúsíthatjuk zsemlemorzsával vagy túróval, mandulával, ha túl híg), mindent jól lezárunk. Még 15 percig hagyjuk a hengernél kelni. A párolót enyhén kikenjük vajjal, hogy a knédlik ne ragadjanak hozzá. 15-18 percig pároljuk. Vigyázz, a knédlik sokat dagadnak főzés közben, a párolón kell rájuk elegendő helyet hagyni.

4. Lépés

Közben elkészítjük a vaníliamártást (Cream Anglaise). A keverőtálba öntjük a tejszínt. A vaníliarudat hosszában felvágjuk és a kés hegyével kikaparjuk a belsejét a tejszínbe. Lassan felmelegítjük és 2 percig forraljuk.

5. Lépés

Egyelőre a tojássárgáját habverővel habosítjuk fel a cukorral finom habbá. Folyamatos keverés közben merőkanállal forró tejszínnel öntjük le, majd még egy merőkanállal. Ezt a tojássárga keveréket folyamatos keverés közben visszaöntjük a maradék tejszínbe a lábosba, visszatesszük a tűzhelyre. Folyamatosan verjük a habverővel és melegítjük, amíg a krém meg nem sűrűsödik. Ne forraljuk túl, inkább hagyjuk melegedni. Ha van konyhai hőmérője, használhatja - a krémnek el kell érnie a hőmérsékletet körülbelül 80 ˚C.

6. Lépés

A darált mákot összekeverjük a vaníliás cukorral.

7. Lépés

Tálaljuk a gombócot vaníliamártással és mákos cukorral megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek